Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 10 augustus 2014

Slecht nieuws over Ollie

archieffoto Ollie
Het gaat helemaal niet goed met onze buurkat Ollie, de huisgenoot van Charli.
Wij zagen eerder vandaag dat onze buuf moeite had hem naar binnen te loodsen toen hij in de regen onder onze buitentafel lag, weggekropen tussen een aantal plantenpotten.
Mevrouw K. is toen naar buiten gegaan en heeft hem met bezem en zachte dwang tussen de potten vandaan weten te krijgen, maar wij zagen tot onze grote schrik dat hij heel erg moeizaam, slingerend liep en bovendien af en toe zelfs pardoes omviel. Foute boel dus. De buuf heeft Ol naar binnen gedragen en K. heeft vervolgens direct de dierenarts gebeld; wij konden onmiddellijk komen.

Volgens de dierenarts (en wij geloven hem direct) sloeg Ol's hartje onregelmatig, zijn pupillen waren erg groot en reageerden bijna niet op het lichtje, en hij had een temperatuur van 37.8, wat betekent bij een haarfabriek dat er sprake is van onderkoeling. Het is mogelijk dat Ol een hersenbloedinkje of iets dergelijks heeft gehad, en dat is gezien zijn toch al slechte conditie geen best nieuws. De dierenarts ziet het allemaal heel somber in, en wij eigenlijk ook wel.
Toch heeft Ol nog een aantal injecties gekregen als "opkikker", maar of dit voldoende resultaat zal opleveren, is natuurlijk helemaal nog maar de vraag.
Ollie is nog net geen 17 jaar.
Wij wensen Ollie en onze buuf heel erg veel sterkte toe...

9 opmerkingen:

Piet zei

17 jaar is een mooie leeftijd voor een kat. Sterkte.

Inge zei

Ach wat akelig.
Veel sterkte voor Corry en hopelijk knapt Ollie toch nog op.

katja zei

Heel veel sterkte gewenst voor Ollie, de buurvrouw en mevrouw Katblad!

Annemieke zei

Arme Ol! Veel sterkte

Wilma zei

Heel veel sterkte iedereen en een knuf voor Ollie.

Monica zei

Wat een eng verhaal !

Jacq. zei

Ach gossie die Ollie, veel sterkte voor iedereen!

Greet zei

Veel sterkte voor betrokken haarfabrieken en mensen.

ina zei

Ach, Ollie toch. Veel sterkte voor de buurvrouw en Charli en ook voor alle andere mensen en katten die Ollie kennen. En Ollie, laat je maar lekker verwennen.