Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 16 augustus 2014

Gevaarlijke brommert

Wij weten niet wat ons meipje nu weer had uitgehaald, maar opeens vloog Oscar haar aan en joeg hij haar op. Terwijl zij zich liet vallen om zich vanuit een rugligging te kunnen verdedigen, gaf hij haar nog net een paar ferme tikken op haar rug en kop. Daarna bleef hij dreigend voor haar staan.
Dit soort kleine ruzie's komen wel een enkele keer vaker voor, al wordt daarbij niet vaak echt geslagen. Deze keer was dat dus wel het geval.

Eerst deed Oscar alsof hij zich terugtrok en haar met rust liet, maar even later, toen zij overeind kwam, keerde hij zich om om haar nogmaals te belagen. Cera zette het op een rennen en kroop weg onder een rood wielhuis.

Deze dus.
Oscar zette zich vervolgens bij het wielhuis neder om ons meipie nog eens even lekker te kunnen intimideren.
Toen greep mevrouw K. in. Zij riep de Os toe dat hij zijn gemene spelletje moest staken en ons modelletje met rust moest laten. Hij gehoorzaamde.
Hoewel, het kan ook zijn dat hij zijn plek verliet omdat er op dat moment met veel lawaai en grote vaart een brommobiel naderde. Wij kwamen net pas op dat idee toen wij de laatste foto nog eens goed bekeken en zagen dat de Os niet naar mevrouw K. kijkt maar langs haar heen. Hoe dan ook, Cera werd daarna niet meer door de Os achtervolgd. (Trouwens, ook mevrouw K. wist snel opzij te springen voor de gevaarlijke brommert, maar dat terzijde.)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Misscjhien is Oscar een beetje uit zijn doen door
Alle bouwperikelen en zijn angst daarvoor en reageert hij zich op Cera af. Het is te hopen dat alle bouwrumoer niet al te lang duurt. Helaas voor u mevr. K. Dat er bij u ook een en ander moet gebeuren. Niet leuk hoor, sterkte met alles gewenst!
Tineke

Jules Beelder zei

Soort spiegel.