Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 28 augustus 2014

Alweer ingesloten

Omdat de Os al een tijdje bijna roerloos naar het kattenluikje van Charli zat te staren, vond mevrouw K. dat ze maar eens moest gaan kijken wat daar gaande was.
Hoewel, ze had al een donkergrijs-met-wit-vermoeden, en u begrijpt natuurlijk onmiddellijk wat of eigenlijk wie wij daarmee bedoelen.
Maar een vermoeden (van welke kleur dan ook) geeft geen definitieve zekerheid, heh? Neen.
Kom op dus, dan gaan we het controleren.In eerste instantie zagen wij alleen maar heel veel wit, maar daardoor wisten alleen nog maar dat dit niet Charli kon zijn.
Het koppie van de haarfabriek zat achter een mistige waas, dus daar werden we ook niet veel wijzer van. Het vermoeden bleef en zekerheid hadden we dus nog steeds niet mogen ontvangen, ook niet nadat we zagen dat de haarfabriek wanhopige pogingen deed het luikje open te rammen. Er zat dus niks anders voor K. op dan op de deur te kloppen om de buuf ervan te verwittigen dat er een soort van noodgeval in haar halletje gevangen zat.

Pas toen de deur open ging, werd eindelijk ons vermoeden bevestigd, en de buuf vertelde ons ook nog dat de Wams wel vaker per ongeluk bij binnenkomst een schuifje verzet en zichzelf daarmee insluit.
Het noodgeval zelf wierp zich na zijn bevrijding direct op onze Nepeta cataria (dank je wel, Katja!) om middels een paar haastige snuiven en happen enigszins te kunnen kalmeren. Overigens, van het feit dat dit wilde kattenkruid op de Rode lijst staat, heeft nog geen enkele passerende haarfabriek zich ook maar iets aangetrokken. Het zij zo.

3 opmerkingen:

ina zei

Betekend de rode lijst dat er niet van gegeten mag worden?

Hans zei

Ja,
Ik zie vaak reigers beschermde kikkers eten! Mag je dan de beschermde reiger zijn nek omdraaien? :)

Annemieke zei

Wat een sukkeltje is wamy toch...zichzelf insluiten. Maar toch ook wel een schatje