Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 22 mei 2013

We geven het nog niet op!

Daar onze reporters jarenlang gewend waren om dwars door de Kruidentuin te lopen en springen, is het erg moeilijk voor K. om hen te leren dat nu niet meer te doen maar in plaats daarvan netjes over de stenen randen te lopen.
Vooral Oscar heeft daar problemen mee; wij zagen hem al met zijn dikke achterste bovenop de fragiele dilleplantjes zitten en tussen de borage zooien. En toen K. naar hem toeliep om hem te wijzen op de speciaal aangelegde poezenpaadjes, wierp hij zich op zijn rug in de veronderstelling dat zij hem op zijn buik wilde aaien.

We zijn echter voorlopig nog niet van plan om de 16 vakken te gaan vullen met puntige saté-prikkers en blijven hardnekkig proberen de haarfabrieken duidelijk te maken dat er over de stenen gelopen dient te worden, en dat er beslist niet meer gezeten of gerold mag worden op en tussen de kruiden.
Soms lukt dat, maar we vrezen dat dit slechts toeval is.

Over het leervermogen van de Boez maken we ons maar geen illusies (hij was trouwens niet op de eerste les verschenen), maar Cera heeft gelukkig van nature een hekel aan vieze pootjes en haar zagen we dus helemaal uit zichzelf de stenen "paadjes" gebruiken.
We geven het dus nog niet op en vonden dat u dat moest weten.

6 opmerkingen:

Rosie en Liesje zei

Tuinen zijn voor poezen. Punt uit!!

Puk en Muk (Vledderveen) zei

U kunt natuurlijk ook, i.p.v. 1001 satéprikkers in de volle grond, een slinger van stukjes nassivlees op de paadjes leggen. Pavlov heh. Hoewel dat een blafbeest was.

Pientje zei en Bella Donna zei

Een tuin is van de vliegbeesten, de bloemen en de bijtjes.
Oscar gaat maar met zijn croquante kikkerbillen op de sofa naast een chrochettende mevr. K. naar de Tour de France en het ijsschaatsen in het Icedome te Almere koekeloeren.
Punt en tuin uit !

Partij voor de Planten (PvdP)

Mevrouw Katblad zei

Nou nou....

Sjaan zei

Wat dacht u van verworven rechten?

Renske zei

Als Marianne en Esther 51% van de stemmen halen krijgen alle haarfabrieken stemrecht.
Je krijgt dan wel gevangenisstraf als je een harinkje wegtikt.
Maar blafbeesten stemrecht ?