Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 31 mei 2013

Onrust en Kakelaars

Deze foto's werden ons door mens Ina toegezonden, zonder verklarende tekst. Wij zullen daarom zelf proberen om uitleg te geven, al blijft het natuurlijk gissen. Want wat doet Iwan daar in dat struikje?
Het lijkt alsof hij naar de kippen zit te loeren, maar dan komt gelijk de vraag bij ons op waarom hij dat doet. Iwan is namelijk al sinds vele jaren gewend aan de aanwezigheid van deze Kakelaars in zijn tuin. Nee, we komen hier dus niet zo gauw uit en daarom kijken we maar snel naar de volgende foto.


Ah, Igor was dus ook in de tuin, maar hij kijkt achterom. Waarom hij dat doet? Wij hebben geen flauw idee en dus wordt deze fotoserie steeds geheimzinniger. Maar we geven het nog niet op en gaan gewoon door.


Ach, hier hebben we dan de Kukelaar. Deze is pas nieuw en schijnt minder vaak en hard te kukelen dan andere soorten Kukels, maar de buurvrouw van de familie is een andere mening toegedaan en ziet Laza Rus (dat is namelijk zijn naam) liever vertrekken, zelfs al wordt Laza al gedwongen om tot 11 uur uit te slapen omdat die buuf dat graag heeft...
Maar dit alles weer terzijde, want dit blog gaat over haarfabrieken en niet over Kukelaars en boze buurvrouwen.
Volgende foto!
Aha! Zou dit haarmeisje soms voor de onrust in de tuin van I en I zorgen?
Wij hoorden dat zij (Mickie natuurlijk) al wel vaker in deze tuin werd gesignaleerd, maar niemand weet nog precies langs welke weg zij daar komt. Wel lijkt het erop dat Mickie dol op kakelaars is maar dat liever geheim had willen houden. Waarom zou zij zich anders verschuilen?


Wel, hier hebben we M. dan toch nog vol in beeld. En zo te zien helemaal op haar gemak, vlak naast het kippenhok.

Wij hoorden trouwens dat Igor (die hier niet in beeld is) laatst werd gesignaleerd in de slaapkamer bij Bobo, en die woont dus helemaal aan het eind van de Katbladstraat, vlakbij het gevaarlijke water. Zouden zijn mensen wel weten dat Iegje 's nachts zo ver van huis gaat?Helaas, dit is alweer de laatste foto: Mickie bij het struikje waar daarstraks Iwan nog onder lag.
Een duidelijk verhaal hebben we dus niet kunnen maken bij deze foto's, maar het lijkt ons toe dat Mickie door haar bezoek wat onrust veroorzaakte in de tuin van I, I en de Kakelaars.
Waar op dat moment de andere huisgenoten van I en I waren (Caja, Lotje en Cieniy), weten we niet. Misschien zaten ze wel vanaf het dak toe te kijken, maar het kan ook zijn dat ze uit waren of gewoon ergens binnen lagen te dutten. En daar moet u het mee doen.
(Met dank aan Ina voor deze leuke foto's!)

6 opmerkingen:

ina zei

Volgens mij speelden Iwan en Igor verstoppertje met de kakelaars en wilde Mickie ook meedoen. Helaas zijn de kakelaars niet zo slim en bovendien behoorlijk kippig, zodat er niet veel spanning in het spelletje zat.
En nee, wij wisten niet dat Igor zo ver van huis ging. Was Bobo (of zijn mens) boos dat Iegje zo brutaal was?

Greet zei

Erg leuk om ook eens bij de andere Katbladbuurthaarfabrieken thuis een kijkje te nemen.

Mevrouw Katblad zei

Waar Bobo was weet ik niet, maar haar mens was geloof ik alleen maar bang dat Ieg ergens een plas zou doen.

Truus zei

leuke reportage! Ik kijk mee vanuit Griekenland waar we heel veel katten ontmoeten. Foto's volgen als we weer thuis zijn.

Annemieke zei

Wat is Mickey toch superschattig.
En laza rus is ook mooi.

Dennis zei

Leuke foto's! Voor zover ik weet gaat Mickie in ieder geval via het muurtje van het blafbeest. Of ze daar op komt via de rozenstruik of door over de poort heen te springen is nog onbekend.