Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 2 mei 2013

Moeilijke dag voor onze topreporter

Gisteren had Oscar een moeilijke dag. Dat had te maken met het feit dat de Kruidentuin werd uitgegraven (en weer gevuld met verse aarde), en daarbij werden twee machines gebruikt. En machines zijn eng, dat spreekt voor zich.
Daarom bleef Oscar buiten de tuin zitten toekijken en wachten tot de machines zouden verdwijnen.

Dit is zo ongeveer wat Oscar zag vanaf zijn parkeerplaats.
Maar toen mevrouw K. even op een bankje ging zitten om naar de werkzaamheden te kijken, liep Oscar toch met haar mee, sprong op de rugleuning van de bank en kroop achter haar hoofd weg. Os' vacht was niet erg schoon op dat moment (zeg maar behoorlijk vies), maar dat vond K. niet zo erg; ze was vooral ontroerd door zijn moed en vertrouwen in haar.En dit was wat Oscar (weer zo ongeveer) gezien moet hebben. Ziet er gevaarlijk uit, heh? En maakte ook flink wat lawaai inderdaad.
Toen de werkmannen even pauze hadden genomen, ging Oscar een inspectierondje maken. Ook dat was geen pretje, want de aarde stonk behoorlijk (door de paardenmest) en we zagen al heel wat vliegen boven de verse aarde rondcirkelen.
Even was K. nog bang dat Oscar zou gaan liggen rollen in de nieuwe aarde met mest, maar gelukkig kwam dat niet in zijn kop op.

Omdat het werk nog niet af was en de mannen weer in beweging kwamen, liep Os snel terug naar mevrouw K. Of hij tevreden was over de vorderingen in de tuin weten we niet, hij heeft daar verder niet met ons over gecommuniceerd. Misschien wilde hij het eindresultaat even afwachten?

3 opmerkingen:

ina zei

Eindelijk! Daar kunnen wij niet tegenop met ons handwerk. Nu de "paadjes" nog en dan kunnen we aan de slag.

Greet zei

Dappere Oscar! Daar kan vriendje Boez nog een mooi voorbeeld aan nemen.

A en M zei

We zagen de grondbewerking in een flits vanuit het meterwielhuis vanaf de Gevaarlijke weg.
Ziet er keurig en beschaafd uit. Het is wel erg onder de kurkdroog zeg maar heh (zwarte aarde grijswitgekleurd).