Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 3 mei 2013

Uitzonderlijke situatie

Gistermiddag, toen mevrouw K. even (lopend) een boodschap ging doen, liepen de reporters Cera en Oscar met haar mee. Maar daar K. niet wilde dat haar reporters mee de Gevaarlijke Weg overstaken, maakte K. hen duidelijk dat zij in de Kruidentuin op haar moesten wachten. Gelukkig begrepen de reporters haar.
Normaal gesproken gaat K. trouwens op de fiets weg zodat de reporters begrijpen dat zij niet met haar mee kunnen, en dus ging het hier om een uitzonderlijke situatie.

Wel, de Os en Cera bleven dus braaf wachten op de terugkomst van K., al waren er ondertussen wel twee mannen in de Kruidentuin bezig met het aanleggen van stenen randjes. En omdat dat niet zonder (klop)geluiden ging, waren de beide haarfabrieken voor de veiligheid tussen de struiken gaan liggen. Daar lagen zij nog toen K. na een klein half uur weer terug kwam van haar boodschap.Natuurlijk was de Boez thuis gebleven. Hij had namelijk al lang en breed in de gaten dat er in de Kruidentuin werd "geklopt" en besloot daarom achter het veilige glas te blijven zitten, lekker dichtbij de oudjes.
Later is hij nog wel op zogenaamde dakverkenning gegaan, maar heeft daarvan geen verslag uitgebracht. Het kan dus best zijn dat hij gewoon ergens in de zon heeft gezeten, het luie mormel.

2 opmerkingen:

Truus zei

Dat volgen van je katten begint bij ons vervelend te worden, hoe lief dat gehuppel er ook uit ziet . Pippi en Pluis volgen ons nl wel als we wegfietsen en steeds verder. We hebben ze dat nog niet af kunnen leren.
Heeft mevrouw Katblad nog tips??
Ik zie ze over een paar weken ook vrolijk met de oppas meegaan,die niet zover woont. (in onze vakantie).
Bij voorbaat dank voor goede tips!

Inge zei

Lieve neef Boezje zit in de boom! :)