Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 6 mei 2013

Slechts kleine ronde door balspel kinderen

Voor de mensen die het willen weten: onze jongste reporters kunnen het nog steeds niet laten om tijdens hun werkzaamheden lolletjes te maken en te stoeien met elkaar, ondanks dat ze deze zomer alweer 5 jaar zullen worden.
Beiden zijn thans iets (!) aan de zware kant en kunnen de lichaamsbeweging goed gebruiken, dus laten wij hen lekker hun gang gaan, en daarom ook knijpen wij een oogje toe, al blijven wij erop staan dat er niet onder werktijd wordt geklooid of gezooid.
U ziet hen op bijgaande foto bezig in de Kruidentuin: Oscar bespringt de Boez.

Even later werd er dan toch weer gewerkt, in die zin dat er flink gesnuffeld, gecontroleerd en geïnspecteerd werd.
Cera, die ook op de foto te zien is, was niet meegekomen met K. maar zat blijkbaar al ergens tussen de struiken; zij kwam tot onze verrassing plots uit het niets tevoorschijn.

Wij slaagden er zelfs in om met de drie reporters een kleine ronde te lopen, en als er niet een paar kindertjes in de Parallelstraat met een bal aan het spelen waren geweest, had het zomaar een grote ronde kunnen worden.
In plaats daarvan sloegen we halverwege de Steeg van Storm in met Oscar (nota bene) voorop.
Vlak voor de afslag hadden Cera en de Boez trouwens nog even mot, maar het is ons niet duidelijk geworden waarover.In de Steeg rende de Boez zijn vriend Oscar voorbij om als eerste terug bij de redactie te zijn. Lima, die net de Steeg wilde inlopen om zijn oud-huisgenoot Oscar te begroeten, schrok zo van de snel aanstormende Boez dat hij op de vlucht sloeg.Gelukkig keerde Lima toch weer terug om samen met de Os een fietstassencontrole uit te voeren. Zoiets met zijn tweetjes doen is namelijk heel erg knus.
De Boez zat tegen die tijd al op onze buitentafel te wachten op instructies, Cera was doorgelopen naar het Zooiplein, en K. besloot met haar mee te gaan.
Maar daarover leest u in het volgende bericht.

1 opmerking:

A en M zei

Beter een balspel dan crosserij of een tour de Frats over uw nieuw ontgonnen landgoed mevr. K.