Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 1 mei 2013

Vreemde gast op Koninginnedag

Ook op Koninginnedag/Inhuldigingsdag moest er gewerkt worden bij het Katblad, zelfs de Boez begreep dat.
We gingen op stap met de twee ventjes, maar onderweg voegde Cera zich ook bij ons.
Onze reporters begonnen direct met een inspectie van de kruidentuin terwijl mevrouw K. wat rondjes om de kruidenbak liep.


En daar zat dan opeens aan de rand van de tuin een vreemde haarfabriek. Jong, nieuwsgierig, en hij/zij keek met verbazing met zijn lichtgroen gekleurde ogen naar de verrichtingen van onze reporters (die dus hard aan het werk waren, maar je kunt dit ook "zooien en klooien" noemen).
Doch zodra K. zich met de vreemde kleine ging bemoeien door tegen hem/haar te praten, lieten zij hun inspecties voor wat het was en kwamen zij kijken wat er nu weer aan de hand was met hun mens.Bleekoogje naderde ook, maar dat was natuurlijk niet om kennis te komen maken met K.
Nee, Bleekoogje wilde Cera wel wat beter leren kennen, maar Cera, aanvankelijk best wel bereid tot een nadere kennismaking, vond dat plots allemaal veel te griezelig en eng. Dus zij trok zich al spoedig terug.Toen was de beurt aan Oscar.
Helemaal bovenin dit plaatje kunt u nog net de Boez zien; hij is geen held en bovendien een tikje eenkennig, dus ook hij besloot tenslotte bij het brutale Bleekoogje uit de buurt te blijven.
Nu was onze hoop op Oscar gevestigd.

Maar de Os lokte het jonge haarfabriekje mee naar de rand van de tuin, vlakbij de Gevaarlijke Weg, en dat had mevrouw K. eigenlijk liever willen voorkomen.
Ja, want we wisten immers niet waar dit jonkie vandaan kwam, heh? En het zou zomaar kunnen dat hij ergens aan de overkant van de weg woonde en dat hij, mocht hij zich opgejaagd voelen door één van onze reporters, zomaar die weg zou oversteken, zonder goed uit te kijken!
Nu was het weliswaar Koninginnedag enzo (en dus weinig verkeer op dit moment vanwege alle tv-uitzendingen), maar toch leek het K. beter om haar reporters mee naar huis te nemen om Bleekoogje de gelegenheid te geven zich rustig te concentreren op hoe, waar en wanneer terug naar huis te gaan.
Natuurlijk hopen wij wel u binnenkort meer te kunnen vertellen over dit jonge haarfabriekje met zijn/haar prachtige, lichte ogen.

1 opmerking:

Inge zei

Wat een mooie poes!