Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 2 mei 2013

Cera zat gevangen op pergola

Gistermiddag was onze kiwitak opeens zomaar verdwenen. K. vond de tak een eindje verderop in de straat en heeft 'm weer teruggelegd op onze buitentafel.
Niet lang daarna kwam Wamy om zijn dagelijkse portie drugs te scoren.

Hij had niet in de gaten dat hij van bovenaf in de smiezen werd gehouden door Cera. Niet dat dit voor hem wat uitgemaakt zou hebben.
Cera was niet blij met de komst van Wamy maar daar keken wij niet van op.


Nauwelijks had Wamy afscheid genomen van de kiwitak of Harremans nam zijn plaats in.

Ook Harry had niet door dat hij werd bekeken door Cera.

Har had wat meer tijd nodig om de kiwigeur in zich op te nemen, en al die tijd moest Cera bovenop blijven zitten. Immers, als zij nu zou afdalen liep zij grote kans op een pak slaag en daar had ze uiteraard geen zin in...Tot overmaat van ramp werd Harremans weer afgelost door Wamy, die blijkbaar nog niet genoeg kiwi had gesnoven.
En zo kwam het dat Cera nóg langer bovenop moest blijven bivakkeren.
Wij weten echter niet precies hoe lang dat tenslotte zou worden want K. moest de keuken in om gehaktballen te draaien en braden. Wel weten we dat, toen de ballen klaar waren, er niemand meer op de tafel of op de pergola zat, maar dat wel de tak gelukkig netjes op de tafel was blijven liggen.

2 opmerkingen:

katja zei

Arme Cera...

Annemieke zei

Heeft ze nog Oscars record verbroken? Of geldt onvrijwillig pergola zitten niet?