Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 7 mei 2013

Balkonleed

De mensen van Gijs sliepen nog, en daar de haarfabriek de avond daarvoor blijkbaar weer eens niet op tijd thuis was gekomen, had hij de nacht buiten moeten doorbrengen. Het werd voor Gijs een zware nacht, want zijn balkon kent in plaats van een stabiele, comfortabele bodem slechts een aantal ver uit elkaar gelegen, ijzeren stangen. Hij had natuurlijk ook beneden kunnen blijven, dan had hij op zijn bankje kunnen slapen, en ach, misschien heeft hij daar óók wel een poosje gelegen, heh? We kunnen ons tenminste niet voorstellen dat Gijs gedurende de hele nacht over twee stangen heeft gehangen...

2 opmerkingen:

Mo zei

Wat gruwelijk, zo'n hangende kooi.
Kan niemand dan een eenvoudig plankje doneren ? De vlikobakken in de Katbladstraat liggen er vol mee. Dit is gewoon een soort spijkerbed.

Inge zei

Arme lieve zwarte Gijs.