Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 23 mei 2013

Het blijft gissen

Wamy is al een poosje niet meer bij ons binnen geweest om brokjes te jatten, en wij vragen ons af waarom niet.
Het kan natuurlijk zijn dat hij een ander adres gevonden heeft waar de brokken smakelijker zijn (hoewel we ons dat niet kunnen voorstellen), maar het kan ook zijn dat hij tijdens zijn laatste diefstal bij ons een pak op zijn donder kreeg van de Boez of Oscar.
Ja, allemaal mogelijkheden om uit te kiezen en er zijn er vast nog meer te bedenken.
In elk geval doet Wamy wel bijna dagelijks goed zijn best om de stoel bij het Poezenloket zo goed als hij kan met zijn nagels te markeren.

En voor hij weer vertrekt, kijkt hij even kort bij ons naar binnen.
Waarom hij dat doet weten we ook al niet, maar wat we wel weten is dat hij vaak daarna de straat oversteekt om de Hoftuin te bezoeken.
Waarom?
Wel, hij kan daarvoor diverse redenen hebben, maar het blijft gissen en dat doen we dit keer liever niet.

2 opmerkingen:

ina zei

Wat een lief onschuldig bekkie, dat is toch geen dief?

Wim van Ooyen zei

Das waar mens Ina, je moet ook geen spek of brokjes aan de haardinges binden. Of open loketdeurtjes intrappen. Eigen schuld, dikke bult.