Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 7 mei 2013

Gewoon reporter?

Oscar zou in opdracht van mevrouw K. weer eens het Zooiplein gaan verkennen, maar hij maakte er een potje van.
Eerst gebruikte hij zijn staart als poetsdoek voor de vieze zandbak, wat helemaal niet erg hoeft te zijn als hij zich daarna maar een goede poetsbeurt zou geven, heh? Maar Os komt meestal niet verder dan het laten weken van zijn voorpoten tijdens het drinken uit onze grote waterbak, en wil evengoed wel altijd met zijn smerige vacht languit op de sofa of in onze enige, fatsoenlijke fauteuil.


Afijn.
Daarna gaf hij zich over aan het uitgebreid bestuderen van schreeuwende, grote vogels (die met die gemene ogen), iets wat ook niet bepaald interessant genoeg is om in ons Katblad te vermelden.

Niet geschikt voor consumptie, Os!


Toen Lima ook op het Plein was gearriveerd, ging alle aandacht van de Os uit naar zijn voormalige huisgenoot, en kwam er dus weer niks van een inspectie of het verkennen van het Zooiplein.
Het was dus allemaal niet om op te schieten.En tenslotte liet Oscar zich neervallen onder de glijbaan, om daar (in de schaduw) op het vertreksein te wachten.

Nee, van een reportage maken was dus geen sprake geweest, en daar de Os de rest van de dag ook niet veel heeft uitgevoerd, hebben wij hem helaas een vrije dag in rekening moeten brengen. Oscar lijkt daarvan helaas niet erg onder de indruk te zijn, en daarom overwegen we hem te degraderen tot gewoon reporter (in plaats van topreporter dus).

6 opmerkingen:

Greet zei

Nee, mevrouw Katblad! Dat kunt u niet maken, dat is een veel te ware sanctie! Bovendien is dat niet aan u maar aan de hoofdredacteur.
Katbladlezers! Kom op voor Oscar!

katja zei

Nee, dat zou ik ook wel een erg heftige straf vinden! Als hij het nog een keer doet, eerst een offiesjele (de trema doet het niet in de reacties bij mij) waarschuwing in zijn dossier opnemen...

ina zei

Oscar mag toch ook wel eens een baaldag hebben?

Greet zei

typefoutje: zware sanctie

Jacq. zei

Te perfectionistisch, mevr.katblad! Oscar doet alijd zijn best dus een keer een fout maken is dan niet erg.

Fien Floor zei

Mevrouw Katblad ontwikkelt een eigenaardige compulsieve bijna obssieve haat/liefde verhouding voor Oscar en de Boez, terwijl de andere drie schavuiten wonderwel consistent zeg maar buiten haar schot blijven. Is er een spycholoog in de zaal ?