Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 7 mei 2013

Meer respect voor de Boez

Vanmiddag heeft de Boez een klacht ingediend bij mevrouw K.; hij werd in het Zooipleinverhaal niet genoemd terwijl hij wel aanwezig was en er bovendien nog (als enige) gewerkt had ook.
Mevrouw K. heeft daarop de foto's nagezien en inderdaad, onze nepreporter was aanwezig.
Deze foto toont hoe hij net (als laatste) gearriveerd in de richting van de schommel loopt.
En deze foto laat zien hoe de Boez bezig was de muur met klimop (achter de glijbaan) te inspecteren.
K. kon zich niet herinneren merelgekwetter gehoord te hebben dus waarschijnlijk is er dit jaar geen nest op die plek, maar wat niet is kan nog komen natuurlijk.
Wel, zo'n muurinspectie is weliswaar niet echt spectaculair te noemen maar we moeten niettemin toegeven dat Boez wél heeft gewerkt terwijl de andere twee reporters (Cera en Oscar) alleen maar lui waren en chagrijnig zaten te doen op dat moment.


Deze laatste foto van de Boez toont hoe hij ook nog een paar minuten de ingang van het Plein heeft bewaakt. Verder kan K. zich nog wel herinneren dat hij, na thuiskomst, nog een dakinspectie heeft gedaan die ongeveer anderhalf uur duurde.

Wij hopen door het laten zien van deze foto's de klacht van de Boez naar zijn tevredenheid te hebben afgehandeld en zullen voortaan een beetje beter opletten. Ook heeft mevrouw K. besloten om hem geen "nepreporter" meer te noemen en met wat meer respect over hem te schrijven.
Is het zo goed, Boez? Ja?

Geen opmerkingen: