Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 17 mei 2013

Doet Boez het in zijn broek voor Luna?

Vorig jaar zagen wij nog hoe de Boez via het slaapkamerraam het huis van Luna binnendrong, en hoorden wij van haar mens dat Boez dat wel meer deed om de arme Luna te pesten.
Dit keer echter zat Luna op ons keukendak, en toen hij door de zijdeur op datzelfde dak sprong, dorst de Boez haar niet eens te benaderen.
Wat is er tussen toen en nu gebeurd? Heeft de Boez op zijn duvel gekregen van onze achterbuurhaarfabriek, werd hij soms door haar op zijn plek gezet?
Wel, met deze blikken maakte Luna in elk geval duidelijk dat de Boez op afstand moest blijven, want anders....
Niet dat Boez plannen had om haar aan te vliegen of iets soortgelijks.

Nee, onze kleine held deed zelfs alsof hij Luna helemaal niet opgemerkt had en dat hij in beslag genomen werd door iets wat verderop zat, iets wat ontzettend belangrijk en interessant was.
En ja, wij wisten natuurlijk wel beter, heh?
Op zo'n manier was er voor Luna natuurlijk ook niks meer aan, en na een poosje besloot zij naar huis terug te gaan.
Daartoe moest zij eerst het terras van twee buurhuizen passeren om vervolgens van het ene dak naar het andere te springen. Zou zij dat dan nog wel kunnen, op haar leeftijd?

Wel, mevrouw K. hield haar hart vast. Immers, Luna liep niet echt soepeltjes meer en bovendien zit haar zwabberbuik haar bij elke stap een aardig eindje in de weg. En nu zou zij met al deze handicaps een kleine meter door de lucht moeten "zweven"?
K. voelde een brok in haar keel, maar dat bleek helemaal onterecht en overbodig.


Want nooit geweten dat er iets lager blijkbaar nog een muurtje staat waarover Luna naar de overkant kon lopen.
Nee, nooit geweten omdat de redactiekatten daar altijd springen, en zelfs toen Japekoppie een keer een poot had verzwikt (of verstuikt) sprong hij nog over dat gat, en vandaar dus dat K. dacht dat het gat gapend diep was. Niet dus, er staat een muurtje en Luna wist dat natuurlijk wél.

Maar vermoeiend was de oversteek evengoed wel geweest, want eenmaal aan de overkant moest Luna een momentje uitrusten. Ondertussen besteedde zij haar tijd goed om alvast de rest van de route in zich op te nemen: over het schuurdak naar de dakgoot, en van daar naar haar slaapkamerraam. Dat zou nog een hele opgave voor haar wezen want de dakgoot ligt een flink eindje hoger dan het schuurdak. Maar ach, Luna leek alles goed onder controle te hebben en legt deze route wel vaker af, dus die zou zich wel redden.

Afijn, de Boez was direct na het vertrek van Luna naar de plek gegaan waar zij had gezeten, om aan de weet te komen welke geuren zij had achtergelaten en deze te analyseren.
Erg interessant vond K. dat niet, en toen de Boez aangaf nog veel meer tijd nodig te hebben dan K. lief was, sloot zij de zijdeur. De Boez moest dan straks maar omlopen als hij eindelijk klaar was, want K. had nog meer te doen.

3 opmerkingen:

Mo zei

Sapperdeflap, grote grutjes.
Wat is de Boez toch een dierbare maar dekselsstoute dreutelmans.

A en M zei

De Boez heeft niet eens een broek aan Mevrouw K. !

Willem van Wijnen zei

Tom Poes en Heer Bommel hebben ook de broek niet aan.
Maar de familie Duck en Micky Mouse wel.
Onze Ierse Maarten Toonder is minder preuts dan de Amerikanen.