Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 31 mei 2013

Klooien in de kruidentuin toch anders dan voorheen

Cera raakt tot onze grote tevredenheid erg bedreven in het lopen over de stenen randen (in plaats van dwars door de planten) van de Kruidentuin. Terwijl Oscar er nog wel eens per ongeluk naast stapt, gaat het balanceren Cera veel makkelijker af.


Nadat Cera een uitgebreide demonstratie "randjes lopen" had gegeven, klom zij behendig de Moerbei in. Niet dat dat nu zo bijzonder is, maar toevallig hebben wij sinds de winter (en dus kale takken) nog geen enkele andere haarfabriek in de boom gezien, en natuurlijk al helemaal niet meer nadat het middenvak van de tuin werd gereorganiseerd, de aarde werd opgehoogd en er rond de voet van de boom een flink gat ontstond (om de boom lucht te geven). En daar de stam van de boom dientengevolge moeilijker te bereiken is, ligt het beklimmen van de Moerbei ook niet meer zo voor de hand. Maar dit alles terzijde.

Oscar had ook wel zin in de boom maar durfde het nog niet aan.


En de Boez heeft het middenvak van de tuin na de herinrichting nog helemaal niet betreden.
Nee, waarom weten wij niet; wellicht staat de geur van paardenmest hem tegen?


Er zijn trouwens meer haarfabrieken die de binnencirkel met de nieuwe aarde en kruiden mijden.
Hier ziet u Wamy, die een zijvak induikt waar hij even later een (te) dunne, grote boodschap zou doen.En ook Lima zat liever tussen de nepeta dan in het kruidenvak.
Wij zijn daar overigens niet rouwig om, want zo kunnen de kruidenplantjes tenminste (hopelijk) ongestoord groeien.Het was dus weer erg druk met haarfabrieken in de tuin van Kaija; zijzelf keek verstoord toe hoe haar soortgenoten volop in haar territorium aan het klooien en zooien waren en was daar duidelijk niet blij mee.Toen wij na een poosje weer terugkeerden naar de redactie, zagen wij net hoe Wamy haastig door ons kattenluik naar buiten kwam.
Maar we hoeven u niet te vertellen wat hij bij ons binnen te zoeken had, toch?

Geen opmerkingen: