Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 5 mei 2013

Mickie als Vroege Vogel

Vanochtend ging K. al heel vroeg met haar haarfabrieken op stap voor een zondagse reportage. Ze koos daarvoor de Hoftuin uit omdat het zomaar kon zijn dat we daar (gezien het vroege tijdstip) Igor zouden ontmoeten.
Helaas was Cera al ergens anders op reportage gegaan (in haar eentje), maar de beide ventjes waren wel present, evenals mevrouw Troy. Zij durfde echter ook vandaag weer niet door de Poort te lopen en bleef daarom op straat zitten wachten.
U ziet Oscar vooraan, de Boez daarachter, en mevrouw Troy die nog net met haar kleine koppie zichtbaar is aan de rechterkant van de Poort.

De Hoftuin zag er verlaten uit, alle gordijnen waren nog dicht en behalve onze reporters was er geen haarfabriek te bekennen.
Oscar begon uit armoe daarom maar aan een planteninspectie terwijl de Boez een stoel van Harremans aan een onderzoek onderwierp, maar plots klonk daar een klikgeluid: de klank van een dichtvallend klepje (zeg maar).
Nee, het was dus niet Igor, tenzij hij tegenwoordig bij Myo en Mickie woont maar daar hadden wij dan vast wel over gehoord.


Nee, het was Mickie zelf en ze zat ondertussen al op het muurtje van Igor.
Nou ja, wij zeggen nu wel dat dit Igors muurtje is, maar eigenlijk is het muurtje natuurlijk van niemand want het staat op de grens van Hoftuingebied en Iwan's tuingebied, dus wie hier het eerst komt mag er zitten, en elke dag kan dat zomaar weer iemand anders zijn.
En nee, dit is geen geneuzel maar erg belangrijke informatie, anders zouden wij het u niet vertellen.
Zullen we nu maar verder gaan?


Wel, Mickie lijkt wel steeds rustiger te worden en waarschijnlijk raakt ze dus wat meer gewend aan ontmoetingen met vreemde mensen en haarfabrieken. In elk geval wilde ze best even voor mevrouw K. po(e)seren en K. mocht haar zelfs heel even aaien.
Echter, naar beneden komen en de twee reporters begroeten, daar had de jongedame geen zin in.Nu weten wij natuurlijk allemaal heel goed dat haarfabrieken het liefst ergens bovenop zitten om zodoende op anderen neer te kunnen kijken, heh?
Bovendien: hoe hoger hoe veiliger.En tussen de takken kruipen biedt nog meer veiligheid, vooral als daar doornen aan zitten.

De Boez deed net alsof hij Mickie niet zag, maar terwijl hij het hele muurtje zogenaamd aan het inspecteren was, loerde hij steeds stiekem even naar boven.Ook Oscar deed net alsof Mickie er niet was, en wij weten heus wel waarom. Mickie zorgt er (sinds zij in dit vroege voorjaar naar buiten mocht) natuurlijk voor dat ze overal haar merktekens achterlaat zodat vreemde haarfabrieken weten dat ook zij hier nu woont en de tuin ook haar territorium is geworden. Ze moet het gebied weliswaar delen met de jongens van Hof is Vol en Bohr, maar het is nog belangrijker dat illegalen, vreemdelingen en zwervers op de hoogte zijn van haar aanwezigheid en eigendomsrechten...

Wel, voor onze reporters is dat tenminste wel helemaal duidelijk, en daar gaat het om.

En toen, opeens, sprong Mickie aan de achterzijde van het muurtje naar beneden zodat we haar niet meer konden zien.
Boez wilde nog even wachten totdat zij weer zou verschijnen, maar K. had zo het vermoeden dat M. op visite ging bij Igor en dus voorlopig echt niet zou terugkomen.
En zonder Mickie was er niks meer te beleven in de Hoftuin, dus verlieten wij de tuin. Het was sowieso hoog tijd voor Vroege Vogels en een kopje Nespresso, toch? Ja.

12 opmerkingen:

Annemieke zei

Wat een schatje is Mickie toch! Ze doet het goed als junior model.

Truus zei

Wat een mooie foto's van Mickey, zijn baas zal wel trots zijn

Truus zei

Sorry, Mickie, fout gespeld

katja zei

Wow, wat een prachtige foto's van Mickie op het muurtje achter de rozenbottels!

ina zei

Mickie komt inderdaad steeds vaker op bezoek bij Igor; ze loopt regelmatig in onze tuin, kijkt even naar de kippen en gaat dan zitten wachten tot Igor of Iwan naar beneden komt. Soms komt Wamy er ook gezellig bij, dan zijn er genoeg aanwezigen voor een theekransje.

Mevrouw Katblad zei

Mevrouw Truus: Mickie is een meisje! Dat zou u toch moeten zien en weten!
Dames Annemieke en Katja: Dank jullie wel.
Mevrouw Ina: Hoog tijd dat u uw tuin ook openstelt voor de kattenpers of er een camera ophangt. Als bewijs bij uw verhalen dus.

Mo zei

Ik word altijd bang van oude vrouwen met kippen.

Wopke zei

@Truus: --haar-- baas toch ?

ina zei

@mevrouw K.: twijfelt u aan mijn woorden? Wat gaan we nou krijgen? Bovendien hebt u al toegang tot onze tuin, of was u dat vergeten?

Truus zei

Natuurlijk is Mickie een meisje, een lapje zijnde.Sorry voor deze schandelijke verschrijving.
Wat wordt ze al groot.
Mooi fotomodel!

Renske zei

Ja dat dacht ik ook dat Mickie het nieuwe buurthaarfabrieksprinsesje is.
Er was toch ook sprake van een op handen zijnde duurzame relatie met Oscar ? Ik hoorde op de radio dat Maarten van Rossum op de dolle dissertatie van Paul Arnoldussen heeft georeerd dat poesen ook moeten kunnen trouwen.

Wilma zei

Wat een mooie foto's van Mickie!