Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 8 mei 2013

Tweede bezoek vreemde

De (voor ons) vreemde haarfabriek is weer op bezoek geweest in de Katbladstraat. Omdat hij wederom aan de kop van de straat verscheen en daar ook bleef rondhangen, zijn we er bijna zeker van dat deze kat van de overkant van de Gevaarlijke Weg komt.
Weer vielen zijn zeer lichte ogen op, zelfs al konden we niet al te dichtbij hem komen.
Natuurlijk had hij geen enkele belangstelling voor onze camera, maar wel voor onze topreporter.Het zou daarom ook net zo goed een zij kunnen zijn, want de haarfabriek begon uitgebreid uitdagend over straat te rollen toen Oscar in de buurt kwam.Oscar had zich helemaal ingesteld op een rondje lopen met mevrouw K., maar toen zij al voor de Kruidentuin bleef hangen om de vreemde te fotograferen, vond hij dat hij zich er in dat geval (op zijn manier) ook maar tegenaan moest gaan bemoeien.
En daarom stak Os de straat over en stapte hij op de vreemde af.Dat kunt u dus hier zien. Maar erg dichtbij mocht de Os niet bij de vreemde komen, dus er vond geen begroeting plaats maar ook geen pootgemeen.
Nee, de twee bleven alleen maar wat om elkaar heen draaien, wat natuurlijk geen zoden aan de dijk zet.
(Deze foto toont ons trouwens dat de vreemde reeds een klein zwabberbuikje heeft, dus zo héél erg jong zal hij/zij niet meer zijn.)

Wel, Os werd het op een gegeven moment zat en verdween de Kruidentuin in om daar op K. te wachten.
De vreemde vestigde zijn aandacht vervolgens op mevrouw Troy en Cera, maar de beide dames wilden duidelijk niets van hem weten.
Een paar minuten later was de vreemde opeens verdwenen, net als bij onze eerste ontmoeting (op 30 april j.l.).

Nu bent u dus nog niet veel wijzer omtrent deze haarfabriek, maar wij ook niet en daarom zullen we e.e.a.  goed in de gaten houden. Voor zover mogelijk natuurlijk, heh?

Geen opmerkingen: