Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 15 mei 2013

M & M teleurgesteld door hun mens

Het is alweer een week geleden dat wij Oscar en Myo gevaarlijk dicht bij elkaar zagen liggen/zitten.
Oscar lag al op het bankje toen Myo opeens onder hem plaatsnam.
Oscar was daar niet erg gelukkig mee.

En ook Myo voelde zich niet blij, maar dat was iets later, toen er een soort van blafbeestje voorbij kwam. Os bleef liggen, Myo ging toch maar even naar iets verderop,
namelijk de Poort in waar ondertussen ook Mickie was verschenen.
Hoe het zo kwam dat die twee zich aan de rand van de Katbladstraat hadden gemeld?
Wel, u ziet het in het raam van het huis: er zaten wat mensen bij mevrouw K. aan de buitentafel en het mens van M & M was er één van.Myo (en Mickie trouwens ook) loopt graag en vaak achter zijn mens aan, maar nu was het hem te druk. Hij hoopte dat zijn mens snel weer naar huis kwam, maar die zat net aan een glaasje wijn en dan weet u het wel.


Uiteindelijk hield Myo het toch niet meer uit en waagde de oversteek.
Het was natuurlijk zijn bedoeling om z'n mens over te halen om mee terug te gaan naar de Hoftuin, maar hij moest het helaas doen met wat aaien.
Mickie is bij ons weten nog niet in de buurt van onze redactie geweest, maar wij hebben wel vernomen dat zij bij voorkeur op verkeersluwe momenten langere tijd van huis is. Waar zij dan precies verblijft is nog steeds een raadsel, al is ze wel al een paar keer bij het kippenhok van Igor gesignaleerd.
Oscar kwam trouwens pas weer thuis toen het bezoek van K. opgehoepeld was.

4 opmerkingen:

A en M zei

We horen het al.
"Soort van blafbeestje".
U bent weer helemaal vrolijk gebeterd.
Godzijdank.

ina zei

Mickie vindt het erg leuk om achter de kippen aan te zitten, vooral als ze dan hard kakelend gaan rondrennen. Boris (Zorro) deed dat ook graag, als hij genoeg had gespeeld ging hij in het nachthok van de kippen liggen slapen. De kipjes zaten dan soms gewoon boven hem op hun stok ook te dutten.

Mo zei

Wat een lollig effect die wijnende mensen in het venster dubbel te zien zonder zelf een drupje gesprenkeld te hebben.

Truus zei

Fijn dat u lijkt te zijn opgeknapt. Dat volgen van katten van hun mens is wel schattig.Mijn twee lapjes volgen ons helaas ook als we wegfietsen. Dat leidt tot allerlei rare trucs om dit te voorkomen.
De buren zullen wel denken dat wij heel vaak wat vergeten lijken te hebben, dan gaan we nl weer terug:)