Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 3 mei 2013

Gabber overleden....

Gabber, de oudste kat van de Katbladbuurt, is gisteravond op 22-jarige leeftijd overleden.

Onderstaande mail ontvingen wij vandaag van zijn mensen.
Lieve allemaal,
Toch heel verdrietig om jullie te vertellen dat we Gabber gisteravond - thuis - hebben laten inslapen. Hij is 22 (!) jaar oud geworden en heeft een goed kattenleven gehad! En het was een echte ouwe taaie : ) Hoewel al een tijd fysiek niet meer zo sterk - de laatste maanden kwam hij al niet meer buitenshuis en bracht hij voornamelijk slapend door op zijn plankje boven de verwarming - keek hij nog steeds helder uit z'n oogjes en kon ie nog erg genieten van zijn etensmaaltjes (alleen nog fijne mousse) en zo nu en dan wat extra aandacht. Alleen de laatste dagen werden z'n heupjes (en het gebrek aan spierweefsel) hem toch te veel en kon hij niet meer zelfstandig naar z'n bak en eten lopen. Het inslapen ging snel en hij heeft geen pijn gehad.
We gaan hem missen!
Dounia & Ricus

Ook wij van het Katblad zullen Gabber missen, al zagen we hem niet meer zo vaak. De wetenschap echter dat wij hem nu echt nooit meer zullen zien sjokken in de Parallelstraat, vervult ons met droefheid. We wensen zijn mensen heel veel sterkte toe.
Rust zacht lieve, mooie Gabber!


Gabber, april 2010.

7 opmerkingen:

Inge zei

Heel veel sterkte gewenst, mensen van Gabber.
Ook al heeft hij zo'n prachtige leeftijd gehaald, het gemis zal groot zijn als je zoveel jaren samen hebt doorgebracht.

katja zei

Achgossie, die ouwe Gabber toch! Wat een aandoenlijke foto nog van hem...
Ik wens zijn mensen heel veel sterkte!
Jullie hebben 22 jaar van hem mogen genieten en hebben dus vast heel veel mooie herinneringen aan hem, maar wat zullen jullie hem missen.

Jacq. zei

Heel veel sterkte met het verlies van jullie mooie en sterke Gabber! Want 22 jaar is een super leeftijd! Maar missen zullen jullie hem...

Annemieke zei

Veel sterkte voor zijn mensen! 22 jaar is natuurlijk een heel mooie leeftijd voor een kat, maar dat maakt het gemis er niet minder om natuurlijk.

annemiek zei

22 jaar is een hele respectabele leeftijd voor een kat. Ik wens de mensen van Gabber veel sterkte toe, want als een beestje zo lang bij je is dan zal het gemis ook heel groot zijn.

ina zei

Veel sterkte, mensen van Gabber.
Hij heeft het goed gehad bij jullie en je hebt hem op de juiste tijd laten gaan.

Wilma zei

Heel veel sterkte met het verlies van jullie Gabber. Wat heeft hij een geweldige leeftijd bereikt, daar kan menig kat en menig kattenpersoneel jaloers op zijn.
Lieve Gabber, een goede reis naar de Regenboogbrug.