Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 21 mei 2013

Poepaffaire dakgebied

Een tijdje lang maakten wij ons zorgen om Simba daar wij hem al een lange tijd niet meer hadden gezien. Hij zou toch niet ziek wezen, of erger?
Neen, dat was niet het geval gelukkig. Simba is hartstikke gezond (hoorden wij van zijn mens) maar het dakgebied mag hij al een poos niet meer betreden. Dit in verband met klachten van een buurvrouw over poep op haar dakterras, met daarbij dus het vermoeden dat Simba de dader was.
Vandaar dat de Rooie een heus kattenluik heeft gekregen in zijn voordeur aan de Parallelstraat.
Wij weten niet of dit luik hem nu tot vrije-uitloop-haarfabriek heeft gemaakt, maar erg vaak zien wij hem niet op straat. Nu is Simba ook niet zo dol op veel mensen of druk verkeer, en daarmee rekening houdend zou het niet vreemd zijn wanneer hij zijn verkenningstochtjes door de Katbladstraat beperkt houdt tot slechts enkele keren per week, en dan misschien ook nog alleen tot de vroege ochtend- of late avonduren. Maar dat weten wij niet zeker. In elk geval kwam Simba dus laatst zomaar weer eens langs, al gedroeg hij zich wel erg schichtig en niet erg op zijn gemak.

Vervolgens willen wij graag benadrukken dat het helemaal niet zeker is dat Simba schuldig is aan de dakpoeperij; het zouden net zo goed de Boez of Luna kunnen zijn die zich misdragen, of zelfs Cera of Japekoppie. Op ons dakterrasje liggen overigens nooit drolletjes, dus maakt mevrouw K. zich niet erg druk om deze affaire. En mocht iemand één van onze Katbladhaarfabrieken beschuldigen van onzedelijk gedrag op de daken, willen wij uiteraard daarvan eerst de onomstotelijke bewijzen hebben voordat wij maatregelen nemen. Een dakverbod is namelijk ontzettend ingrijpend, vooral voor reporter Boez!

2 opmerkingen:

Mo zei

Pastoe op Mevr. K. dat u niet terugvalt in het klinies anale fasesyndroom van Freud (u weet wel dat poepsmeerverbod dat later kan leiden tot kunstschildergedrag).
Schildert U soms ook katvrouwportretten die heel boos en kwaad kijken ?

Mevrouw Katblad zei

Ja en neen...