Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 16 mei 2013

Opmerkelijke gebeurtenis

Mevrouw Troy moet een flinke opleving hebben gehad en een zeer heldere bui, want zij ging helemaal zelfstandig op stap en passeerde daarbij de grens van 25 meter van het Poezenloket vandaan.
Natuurlijk hield K. haar vanachter het raam van de redactie in de gaten voor het geval de Katzheimer opeens zou toeslaan en mevrouw Troy de weg naar huis niet meer zou kunnen terugvinden.
Maar T.T. verdween uit het zicht toen zij na de Poort linksaf sloeg. U kunt dat op bijgaande foto zien.

Nog geen vijf minuten later echter zagen wij mevrouw T. weer tevoorschijn komen. Nu liep zij een eindje verder de tuin in, richting de Poort naar Iwan's straat.
Maar zo ver weg ging zij gelukkig niet.


Blijkbaar kleefden er interessante of belangrijke geuren aan de kleine vlinderstruik voor het huis van het Hofblafbeest, want T. Troy stopte daar om de struik uitgebreid te besnuffelen en inspecteren. Wij kunnen daaruit met  een redelijke hoeveelheid aan zekerheid opmaken dat de neus van de oude dame nog uitstekend werkt.
Na een kleine twee minuten vond ze dat ze genoeg wist en kwam T.T. teruglopen, in de richting van de Poort naar de Katbladstraat dus.Voor zij de Poort door drentelde, onderzocht mevrouw Troy nog even het stukje tuin aan de (voor ons) rechterkant van de Poort, maar daarmee was zij binnen de minuut klaar.
Op bijgaande foto ziet u hoe mevrouw Troy weer trefzeker op huus aankomt.
Wij kunnen u nog berichten dat Troy rechtstreeks naar de redactie terugkwam, min of meer op de automatische piloot dus, en wij waren erg verheugd over de feilloze werking daarvan.
T. Troy is bij elkaar ongeveer een kwartier van huis geweest (en daarmee bedoelen wij buiten de 10 meter-lijn), en dat is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Minder opmerkelijk was dat mevrouw T. na haar thuiskomst middels een hoop gekrijs een tweede ontbijt eiste, wat zij uiteraard van ons kreeg, al was het alleen maar om dat vreselijke geschreeuw te doen stoppen.

5 opmerkingen:

ina zei

Hiep hiep hoera voor mevrouw Troy!

Greet zei

Mevrouw Katblad, kunt u met een streepje op de tegels of klinkers aangeven waar precies die 25 meter is. Dan weten wij ook wat u bedoelt en het is gemakkelijker voor mevrouw Tokkie Troy. Dan weet zij dat ze niet verder moet.

Mevrouw Katblad zei

@mevrouw Greet:
TT is vrij om te gaan en te staan waar zij wil; ze is nu eenmaal een vrije-uitloop-haarfabriek. De rest houdt mevrouw K. wel voor u bij.

A en M zei

Uitstekend idee die streepjes van mevrouw Greet.
Op de redactie drinken ze toch ook Gatão Vinho Verde uit een maatbeker, ja toch, niettan.

Sabine zei

Wat een heerlijk dier toch !