Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 28 mei 2013

Spijt van kille houding...

Mevrouw K. kon het deze keer helaas niet opbrengen om enthousiast te reageren toen Cera met een cadeautje voor haar thuis kwam. Natuurlijk deponeerde C. haar (reeds gestorven) presentje onder de stoel van K. en was zeer teleurgesteld toen haar mens haar niet uitgebreid prees en bedankte.
Achteraf had mevrouw K. spijt van haar kille houding, maar ach, het was een mooi vliegebeestje en K. kon het even (een keer) niet hebben dat één van haar haarfabrieken zo wreed was geweest zo'n prachtig diertje naar de andere wereld te helpen.

Hoewel, het is niet gezegd dat Cera zelf dit diertje had gevangen en gedood, het is ook heel goed mogelijk dat C. het vliegbeestje al in levenloze staat had gevonden. Dat de mees bijvoorbeeld uit de lucht was komen vallen omdat het diertje toevallig hoog bejaard en ziek zich had overgegeven aan de zwaartekracht. Of dat het een handicap had waardoor het toch al een te zware opgave was geweest om sowieso in leven te blijven. Of dat er een andere haarfabriek het voorwerk had gedaan en Cera alleen maar had gedacht: dat is een leuk cadeau voor mevrouw K.
Maar goed, toen K. het diertje wilde oppakken om het vervolgens hygiënisch weg te werken (zeg maar), vond Cera dat zij, als het cadeau toch niet werd gewaardeerd, tenminste het recht had om nog iets langer van haar prooi te genieten, pakte het daarom weer op met haar bek en verdween met haar vangst door het kattenluik naar buiten. Natuurlijk lag ons tapijt ondertussen al vol met allemaal kleine veertjes. Wij hebben daarna het dode meesje niet meer teruggevonden en weten dus niet waar het tenslotte werd achtergelaten.

4 opmerkingen:

A zei en M zei

Het is een blauwgele pimpelaarsmees.
Kan ook een leverkwaal zijn.
Dat ze zo uit de lucht vallen, zeg maar.

Puk zeide gertver en Muk zei

Getverdemme !

Groeten uit Vledderveen (Dr.)

Truus zei

Gelukkig was het meesje dood. Kunt u zich voorstellen wat er gebeurt als je poes een levende merel meeneemt door het kattenluik als je anderhalf uur weg bent en hem dus niet kan afpakken. Ik zal jullie de details besparen, maar het was een zooi en de merel is uiteindelijk helaas overleden in een doos.Waarschijnlijk alleen al door de stress.

katja zei

Ja, je kan je bijna niet voorstellen dat Cera nog atletisch genoeg is voor het vangen van vogeltjes uit de lucht. Maar: "je kan nooit weten hoe een koe een haas vangt"... (sorry Cera)