Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 4 juli 2010

Vroege Vogels (2)

Wij kwamen in Iwan's straat, en daar zat zowaar juffrouw Bonya tussen een paar grote plantenbakken. Wat zij daar deed? Wel, er liep iets over de tegels en dat was zij aan het bestuderen. Nee, wij zagen helemaal niets, maar Bonya verzekerde ons dat er wel degelijk iets liep te lopen, en dat het bestuderen daarvan een zaak van groot belang was. En daar moesten we het mee doen. Wilde ze dan misschien toch even in de camera kijken? Om ons een plezier te doen? We moesten nogal aandringen maar tenslotte kregen wij Bonya zover dat zij aan ons verzoek voldeed. Doch niet van harte, maar dat kunt u wel zien aan haar houding en blik.
Wij complimenteerde Bonya nog even met het feit dat ze zo vroeg van de veren was gekomen en zulke interessante dingen deed in de vroege ochtenduren. Bonya had daar echter geen boodschap aan en maakte ons duidelijk dat ze ons liever zag gaan. Wel, dat deden we dus maar! Op zoek naar de volgende Vroege Vogel, heh? Dag Bonya, nog een fijne, rustige dag!

2 opmerkingen:

ina zei

Misschien zag Bonya een lichtje door weerspiegeling op de grond, daar is ze helemaal gek op.

Hannah zei

ja Bonja! Go for it girl! love from Maxi!