Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 26 juli 2010

Tuig!

Als wij in de Kruidentuin arriveren, heeft de Boez de gewoonte om eerst even op een muurtje te springen om zodoende de tuin te kunnen afspeuren naar eventuele (ongewenste) pestkoppen of ander tuig. En zo'n muurtje is een uitgelezen plek daarvoor. Toevallig staan de bloemetjes er mooi bij en zit Boez er ook wel aardig bij, vandaar dit plaatje dus. Ja, mevrouw Katblad klikt aardig wat af, maar niet alles is natuurlijk geschikt voor het Katblad, heh? Deze foto toevallig wel. Dus.




Oscar rent meestal direct naar het hekje toe (als hij tenminste mevrouw Katblad niet voor de voeten - tussen de voeten - loopt, want ook daar is hij goed in) om vanaf die plek te bekijken of er niemand tussen de struiken in het centrum van de tuin verscholen zit.








En al heeft Oscar niks kunnen bespeuren, hij gaat voor de zekerheid toch ook nog een stukje verderop met hetzelfde doel. Want zekerheid gaat natuurlijk voor alles, niet?
Boez zit ondertussen allang onder de boom in het centrum, waar het zeer donker is en wij hem slecht in beeld kunnen krijgen.
Oscar is dus nog niet zover.






Ook Cera vraagt zich af waarom Os nu zo treuzelt. Zij is minder voorzichtig, heeft al een groot deel van de tuin geïnspecteerd en zodoende kunnen constateren dat er echt nul-komma-nul pestkoppen aanwezig zijn. Wel Os? Waar wacht je op?
Ja hoor, Os is er eindelijk klaar voor, springt over het hekje en begeeft zich in het struikgewas.
Daar wordt hij besprongen door de Boez.....
Maar er waren toch geen pestkoppen? Nee, maar van je vrienden moet je het dus ook niet hebben! Boez is namelijk ook "tuig"! Arme Oscar.....

Geen opmerkingen: