Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 28 juli 2010

Net doen alsof

Toen de Boez met Oscar aan het zooien was in de Hoftuin, meende hij opeens in Iwan's straat wat te horen dat onderzocht moest worden. Dus ons ventje ging de Poort door om poolshoogte te gaan nemen, en de fotograaf, ook een nieuwsgierig type, met de camera er achteraan natuurlijk.
Wel Boez? Heb je HET al ontdekt?












Nee, er was niks te zien. En als je toch met twee poten in Iwan's straat staat, kun je net zo goed die andere twee patten van je ook de gelegenheid geven, heh? Dus Boez ging de hoek om.
Ja, Oscar's belangstelling was ook gewekt. Bovendien is er niks aan om in je eentje verder te moeten klooien als je net nog met zijn tweeën bezig was, en als je dan ook nog net zo nieuwsgierig bent, ga je even kijken wat je vriendje aan het doen is natuurlijk!
Maar zoals al eerder vastgesteld, er was niks bijzonders te zien. Geen haarfabrieken, zelfs geen blafbeesten. De fotograaf kon dat bevestigen. Gaan we dan maar terug de Hoftuin in, jongens?

Ja, Oscar ging direct mee terug, want Os is een brave jongen en helemaal niet dwars.
De Boez daarentegen......
Eerst net doen of je meekomt, dan weer je kop terugtrekken alsof je toch maar anders hebt besloten. Lekker niet doen wat er van je wordt verwacht dus.
Wij kennen dit gedrag ook van 's avonds, als het diner geserveerd wordt en en drie klaar staan om het te gaan nuttigen, terwijl nummer vier, de Boez, lekker dwars ligt. Buiten voor het raam gaan zitten klagen, wachten tot het geopend wordt en dan rechtsomkeer maken, de wijde wereld weer in. Hetzelfde speelt zich af bij de deur. De Boez laat mevrouw Katblad soms wel 5 keer voor Joker in de deuropening staan door net te doen of hij binnenkomt en dan op het laatste moment (hij staat dan al half binnen) zich om te draaien en er weer vandoor te gaan. Ja, zo haalt hij regelmatig het bloed onder je nagels vandaan! Dan moet mevrouw Katblad sterk zijn en die lieve Boez een tijdje negeren. Ja, ga maar voor het raam zitten mekkeren. Zoek het maar uit. De anderen staan te eten ja, maar jij wou niet. Nee, mevr. K. komt pas weer over een kwartiertje, want blijft niet aan de gang met jou....
Eigenlijk zou het elke avond keihard moeten gaan regenen, net als het kattenetenstijd is bij de redactie. Want dan komt deze doerak wel binnen. Overjarige puber!

1 opmerking:

ina zei

Misschien wordt uw geduld nog lang op de proef gesteld, mevrouw Katblad. Iwan is al bijna 8 jaar en hij vertoont dergelijk gedrag nog steeds.