Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 22 juli 2010

Hofventje vermaakt zich prima

Het kleine ventje loopt nog steeds in de Hoftuin rond. Hij staat ondertussen op de site van Dierenmeldpunt de Provincie, en iemand uit Voorschoten is gekomen om te kijken of het haar Spike was, maar helaas. Spike is trouwens al een maand weg, is gecastreerd en nog kleiner en ranker dan onze Hofknaap die nog wel (duidelijk) zijn pingpong-balletjes heeft.....
Wel, het Hofventje vermaakt zich dus ondertussen prima in de tuin bij Bohr, Panda en Harremans voor de deur. Hij is naar iedereen toe even aardig, doch toen hij Oscar tegenkwam werd zijn staart dik en hij trok zijn ruggetje krom. En dat terwijl Os niets dan vriendelijkheid uitstraalt!
Hoewel, deze keer bolde Os zijn staart eveneens, wij denken voor de zekerheid omdat je nou eenmaal maar nooit weet...











Wel, al die dikdoenerij was dus eigenlijk helemaal niet nodig geweest, en daar kwamen ze allebei al gauw achter. De neuzen gingen voorzichtig tegen elkaar en er volgden daarna geen vijandigheden.










Het Hoftuinventje ging vervolgens gewoon verder met klooien en zooien, en Os vervolgde zijn weg naar de Katbladstraat.
Waar de Boez op dat moment zat weten wij niet. Wij zien hem nog maar weinig met dit lekkere zomerweer, slechts als hij de behoefte heeft aan een brokje of snoepie staat hij opeens bij ons binnen, maar verder is hij druk bezig met het verzamelen van kleefgras in zijn vacht en ander gezooi. Tja, het zij zo, heh?

1 opmerking:

Hans zei

Hé hofventje, je krijgt toch wel genoeg te eten!?