Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 29 juli 2010

Door het gat in de deur

Zo, en wie kwamen wij tegen bij het Zooiplein? Ja, u ziet het goed, het is de kleine Gizmo, een zusje van Igor, dus één uit het nest van de heidepoesjes (die vorig jaar op de heide van Hilversum werden gevonden door een blafbeest).
Het mens had haar meegenomen voor een wandelingetje door de Katbladstraat om haar te laten zien waar het Poezenloket is, zodat ze die weet te vinden als zij wat te melden heeft of een klacht over het één of ander wil indienen. Bovendien zou het mens het leuk vinden als Gizmo vriendjes maakt in de Katbladstraat, zodat ze leuk met hen op het Zooiplein kan gaan spelen in plaats van de Poek te pesten thuis.

 Ja, Gizmo was nog een beetje onwennig en hield haar mens goed in de gaten. Ze komt trouwens wel regelmatig in de Muizentuin, maar heeft daar blijkbaar nog niet het gat in de deur ontdekt waardoor zij in de Katbladstraat kan komen. Gizmo zag al onze haarfabrieken rondlopen en vond dat heel spannend en ook een beetje eng; vandaar dat ze nog wat afstand hield. En toen het tenslotte een beetje ging regenen, liepen Gizmo en haar mens weer terug naar huis.




De volgende dag werd er weer gewandeld, en nu kwam Gizmo zelfs helemaal tot bij de redactie voor de deur. Terwijl de mensen een kopje thee nuttigden, vermaakte zij zich voornamelijk tussen de plantenpotten van de redactie, of kroop tussen de struikjes van de buren. Als zij te ver weg ging, rammelde haar mens met een zakje kattensnoepjes, iets waar Gizmo dus heel gevoelig voor is en graag voor terugkomt.




Na de thee namen we afscheid. Ja, het was erg gezellig geweest Giz, en dus tot ziens dan? Gizmo wandelde braaf met haar mens naar huis en wij zwaaiden haar nog uit. We waren erg benieuwd wanneer Gizmo uit zichzelf de weg naar de Katbladstraat zou vinden, maar dachten dat zij daar nog wel wat wandelingetjes, samen met haar mens, voor nodig zou hebben.
Nou, verkeerd gedacht dus.
Nauwelijks een kwartier later zagen wij haar alweer bij ons op de tafel zitten. Jawel, helemaal alleen naar de redactie gekomen. Was dit eigenlijk wel de bedoeling van haar mens? We belden even. En weer wat later werden we teruggebeld met de mededeling dat Gizmo de weg naar huis zelfstandig had teruggevonden, door het gat in de deur in de Muizentuin was gekomen en toen via het balkon in haar eigen huis. Wel, die Gizmo is dus een pittige tante en beslist niet voor de poes! We zijn benieuwd naar haar volgend bezoekje!

4 opmerkingen:

katja zei

Wat is Gizmo mooi geworden zeg! (Ik heb haar natuurlijk alleen een keer ontmoet toen ze nog een klein 'scharminkeltje' was). En wat knap dat ze al zo snel de weg naar het poezenloket kan vinden !

Pleegmama Wilma zei

Wat leuk dat Gizmo nu ook onderdeel gaat uitmaken van de verhalen van het LKB. Dat had ze snel door trouwens! Knap hoor Gizzie!

Annemieke zei

Gizmo is inderdaad heel mooi! Hopelijk komt ze vaker langs nu ze de weg kent.

Hans zei

Maar Gizmo,

je ben een mirakels mooi meisje. Alleen denk ik bij je naam aan een kater. Kunnen je baasjes je naam uitleggen!?