Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 25 juli 2010

Nieuwsgierig volkje

Ha! Cera heeft wat gevangen. Ze heeft haar prooi veilig gesteld tussen de fietswielen, en wil nu ongestoord van haar vangst genieten. Ja, de fotograaf mag best wel even meekijken, maar wel afblijven, heh? Wat het is, die prooi? Nee, geen vliegebeestje, maar een kronkelding. Ja, het ding ligt enthousiast te kronkelen, is mooi groen en een ideaal speelobjectje dus.





O jee, een pottenkijker. Japekoppie dus. Ja, je mag wel kijken maar niet te dichtbij heh?
Ja, zelf gevangen en nee, je mag geen hapje. Zie je hoe leuk ie kronkelt?
Ja, Cera is erg knap. Helemaal zelf gevangen inderdaad.













Nee! Nog een pottenkijker!
Oscar is erbij komen staan en toont eveneens veel belangstelling. Cera krijgt het een beetje benauwd. Nu dacht ze dat ze hier tussen die wielen een veilig plekje had gevonden, komt de hele redactie opeens om haar heen staan. Natuurlijk is het wel leuk dat iedereen haar komt bewonderen, maar lastig is het toch ook wel, al die aandacht.






Cera heeft erg scherpe tandjes, want het ziet ernaar uit dat het kronkelding een beetje stuk is gegaan. En Cera likt haar lipjes af, dus dat zegt genoeg. Je gaat hem toch niet opeten, Cera? Dat zouden wij namelijk niet zo fijn vinden, en nodig is het zeker niet. Misschien word je er wel ziekjes van, dus doe maar niet.






Ach, daar is de Boez ook. Nee, hij heeft nog niet vaak zo'n leuk kronkelding gezien en toont natuurlijk ook veel interesse. Cera raakt een beetje ingesloten door al deze sensatiezoekers en voelt zich steeds minder op haar gemak. Ze zouden haar prooi toch niet willen afpakken, heh? Het idee alleen al!













Nou, daar hadden we op kunnen wachten; mevrouw Troy is ook aangeschoven. Nu is Cera dus volledig ingesloten door nieuwsgierigen. Oscar is weliswaar weer vertrokken (had andere belangrijke bezigheden zeker), maar alle huisgenoten van Cera zitten er nog. En Cera, hoe ga je dit oplossen? Had je nog een leuk plannetje?







Nee toch? Je gaat dat ding toch niet opeten? Cera! Getsiederrie!

Hier werd de fotograaf een beetje niet goed. We hebben dus geen foto's meer van de smulpartij van Cera, noch van de reactie van de toeschouwers.
Wij kunnen u wel mededelen dat Cera niet ziek is geworden van het nuttigen van het kronkelding, en 's avonds gewoon haar diner heeft weggewerkt. Mevrouw Troy heeft later op de dag nog een nachtvlinder gevangen, maar deze na een kwartiertje "spelen" voor dood achtergelaten op het tapijt. Daar waren geen toeschouwers bij, en dus heeft niemand gezien hoe knap zij wel niet is, behalve mevrouw Katblad dan; zij heeft mevr. T.T. natuurlijk volop geprezen voor haar behendigheid op haar oude dag......

3 opmerkingen:

Hans zei

Lekker, Cera, zo een vette rups!

Zal ik je een geheimpje vertellen!?

50 jaar geleden werd de wilde boskat, Felis sylvestris, in Europa uitgemoord, omdat die zoveel vogels en zoogdiertjes opat. Niks van waar. Hij eet voornamelijk insecten, en vooral rupsen. Nu komt hij weer terug, er zijn de laatste jaren al 4 wilde boskatten in Nederland waargenomen (De Peel, De Blauwe Kamer bij Arnhem). En jouw grijze streepjes zijn van hem. De vader aller huiskatten is de Abessijn, en die is eenkleurig bruin. En een rampkat (heb er eentje gehad, Cera, leg ik nog eens uit), maar de streepjes zijn de wilde boskat!

Mevrouw Katblad zei

Mooi commentaar! Hier hebben wij graag meer van! Bedankt Hans!

de redactie zei

Cera heeft inderdaad nog iets "wilds", behalve als ze op het dekbed ligt....