Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 30 juli 2010

Meedoen

U ziet hier twee stoeiende haarfabrieken (de Boez en Oscar), en dat is op zich natuurlijk niets bijzonders. Maar wat wel opmerkelijk is, is dat ze steeds vaker een vaste toeschouwer hebben.
Jawel, het is Monster die vol verbazing toekijkt hoe de twee vriendjes al (schijn-)vechtend over de grond liggen rollen.







Oh wat zou Monster graag mee willen doen. Maar storen wil hij de twee anderen niet, bovendien zou daar narigheid van komen, heh?
Wij hebben best wel in de loop van de tijd wat vechtpartijtjes gezien. Niet alleen tussen vriendjes (en dan is het meer stoeien) maar ook wel tussen vijanden, en dan was het gemeend, vlogen de plukken haar in het rond en was het gekrijs niet van de lucht. Maar dat waren er altijd twee. Nooit zagen wij een kluwen vechtende katten, zoals je dat wel eens bij blafbeesten ziet. Maar toeschouwers zijn er altijd wel. En die blijven op afstand, ze zullen nooit tussenbeide komen. Hoewel, mevrouw Troy is een uitzondering op de regel. Als één van haar gezinsleden in de problemen zit, springt zij er gerust tussen maar dan is het gevecht wel gelijk in één keer klaar.
Monster dus kijkt toe met grote ogen. Alsof hij nog nooit eerder stoeiende vriendjes heeft gezien. Oh, wat zou hij graag meedoen....

Geen opmerkingen: