Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 26 juli 2010

Geen betere naam!

links Oscar, rechts Monster

Wij waren er op uit getrokken om een rondje serieuze verkenning te gaan doen, maar werden daarbij al snel hinderlijk gestoord door Monster.
Monster was in de stemming om te gaan klooien en zooien, doet dat liever niet in zijn eentje en daarom viel hij ons constant lastig.
Eerst draaide hij alsmaar om Oscar heen en daagde hem uit een potje met hem te stoeien. Os kon de verleiding maar nauwelijks weerstaan en werd dusdanig afgeleid dat hij vergat fietstassen te besnuffelen en geuren in kaart te brengen.

Ook de Boez werd door Monster lastiggevallen, en wel op zo'n manier dat Boez maar besloot erbij te gaan liggen. Nee, van verkennen kwam zo helemaal niets!
De fotograaf en cursusleidster hadden natuurlijk behoorlijk de pest in, want op deze manier wordt er door de twee jonge reporters natuurlijk nooit een diploma gehaald, wat tenslotte uiteraard wel het doel is van al die verkennerslessen, heh? En het zijn toch al van die lastige leerlingen, de Boez en Oscar.


Nee, dit werd niks meer, en we besloten de rest van de lessen van deze wandeling maar te schrappen.
Monster bleef immers onze twee reporters maar lastigvallen en het was onbegonnen werk om hem aan zijn verstand te peuteren dat zijn geklooi ons helemaal niet uitkwam. Bovendien zou hij daar vast en zeker maling aan hebben.







Ja, bekijkt u deze foto maar goed! En een compliment aan zijn mensen; een betere naam voor deze haarfabriek hadden ze niet kunnen kiezen!



















Toen Monster andermaal de Boez uitdaagde, besloot onze reporter hem een lesje te leren. Nee, daar had Monster niet op gerekend. Bovendien wilde hij alleen maar klooien en een beetje pesten, vechten stond niet op zijn programma. Zijn oortjes gingen naar achteren en wij hoorden hem om genade roepen....







Boez vroeg Monster (dachten wij te horen) of hij nu zijn plaats kende, bleef nog even in de mephouding staan, maar toen Monster zoet bleef liggen en niets meer van plan leek te zijn (die Boez was wel erg groot en zag er ook best wel link uit, heh?), besloot onze reporter dat hij zijn punt had gemaakt en liet het daarbij.
Vervolgens wandelden wij door de Steeg van Storm terug naar de Katbladstraat, en toen het gedonder daar opnieuw begon, besloot de fotograaf naar huis te gaan. Nu moeten we er wel bij vertellen dat de Os het stiekem best wel leuk vond, dat geklooi van Monster. En wij verdenken de Boez ervan dat hij een tikkie jaloers werd op Monster omdat deze de aandacht van Oscar wist te vangen. Wel, het was tijd voor een kopje koffie en de jongens zochten het verder maar uit! Dat deden ze dan ook.

2 opmerkingen:

ina zei

Die Boez! Wie had dat achter hem gezocht? Ik heb hem nog nooit een dreigende houding zien aannemen.

Wilma zei

De Boez is een pacifist, maar als het moet staat hij zijn mannetje. Het is een kat naar mijn hart!