Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 2 april 2014

Gestopt

Oscar:
Het is de laatste dagen niks gedaan op de redactie, en dat komt doordat mevrouw K. eindelijk eens definitief gestopt is met dat vreselijke gerook van haar.
In elk geval kan ze nu niet meer over ons schrijven, zegt ze, want ze is door het optrekken van de nicotine-mist zogenaamd geblokkeerd geraakt. Ze kan zelfs niet eens meer normaal nadenken, loopt dag en nacht te jammeren als een klein kind, zit geen moment meer stil en kraamt constant onzin uit.
Ondanks dat het nu binnen in huis weer eens wat frisser ruikt, ben ik toch maar naar buiten gevlucht om daar te wachten tot alles weer genormaliseerd is, mevrouw K. gedeblokkeerd 's ochtends weer rustig achter haar laptop kan gaan zitten en er weer ritme en regelmaat in ons leven komt.
Vooralsnog ziet het er echter niet goed uit en blijf ik haar maar uit de weg. Nee, het leven van een redactiekat is heus niet zo makkelijk als u misschien wel dacht...

17 opmerkingen:

Hans zei

Het went wel Os,
ik ben 14 jaar geleden gestopt en houd het nog steeds vol.

ina zei

Wat goed en dapper van u, mevrouw K.! En nu u het via het Katblad hebt bekend gemaakt kunt u er niet meer onderuit ook. Volhouden he! En de redactiekatten moeten er ook maar even wat voor over hebben, ze hebben het goed genoeg bij u.

Nicoline Roek zei

Niet doen, niet stoppen met roken, Mevrouw K.!!
Dat is heel ongezond voor uw haarfabrieksels.

Jacq. zei

Heb echt met je te doen, Os, het moet vreselijk zijn!

Greet zei

Geweldig goed, mevrouw K.
Kunt u Oscar niet een dikke sigaar in zijn bek stoppen? Dan kan hij niet meer zeuren.

Nicolette den Reyger zei

@ ina:
U raadt het goed, wij hebben inderdaad laten we zeggen een vooruitziende blik.

Koosje Kwartel zei

Agossiegossie Ossie,
je pakt dat niet Lievertje rookmagiërmens K. wel weer terug, als jij in de herfst gaat afkicken van de Nepetanollolia cataria en de Valerianum officinalis.

Annemariet Kemphaan zei

@ Greet:
Dat lijkt verdacht veel op de Monica Lewinsky en Billie Clinton sigaarafaire.
Toch geen Freudiaanse sublimatie suggestie t.a.v. de nicotinesabbelsigaretonthoudingpsychose van Mevrouwe K.?

Annechien Lagaay zei

@ ina
maar dat heeft op zich weer niets te maken met de twee ex-plofkippen van mevrouw WW&W uit Pieterburen, snapt U ?

Truus zei

Toch is het heel verstandig van mevrouw K, Oz. Uiteindelijk is ze straks wel fitter en gaat ze misschien meer ommetjes met jullie maken.Misschien kunnen jullie haarfabrieken haar de nodige afleiding bezorgen?

Wad Woord en Wol zei

Ik word een beetje nostalgisch...
Zo'n ouderwetse redactie, vol stapels oude kranten, volle asbakken en in de la een flesje om te proosten op de gehaalde deadline. De geur van zweet, drukinkt en rook. Ach, dat waren nog eens tijden...

Hans zei

Ossie, Gossie (voor Koosje). Wat Nepeta en Valeriaan voor jou zijn is voor mevrouw Katblad gewoon een lekker wit wijntje.Alles veel beter dan roken!

Janine Ysvogel zei

We kunnen een show met een paar Chippendales als spetterende afleiding voor Mevrouw K. verzorgen. Een soort zolderverkoop, maar dan anders.
Beter dan roken en inhaleren.
Hans vrijwilliger ?

Anoniem zei

Oscar doet er goed aan zelf ook af te kikken. Want hij klaagt wel maar zou juist erg blij moeten zijn dat mevrouw K. geen witte stokjes met nicotine, teer, en oh ja tabak meer inhaleert. Volhouden, mevrouw K. en meer eten is een smoes van anderen dus niet gauw meer toastjes met allerlei lekkers naar binnen werken, nu he? Alhoewel, zon, witte wijn, gezellig!

Als ik hem zo zie liggen, weet ik nog niet of de motivatie van den Os oprecht is of dat hij in denial is dat hij zelf verslaafd is geraakt.

Joke Koekoek zei

Dat is het gevaar heh. Dat mensen in plaats van roken enorme hoeveelheden eten naar binnen gaan werken. Sommigen nemen zelfs twee keer in omvang en gewicht toe. Maar dan kun je weer aan een sherry dieet, zeg maar.

Poes Pompidou zei

Je ziet het veel, dat stopperts gigantisch enorm in kilo's toenemen.
Gegeven moment zakken ze zelfs door de kruk- en kadang-assen van hun wielhuis, zo enorm dik zijn ze dan.
Als ik als straatkat een straat binnenkom, zie ik het zo: een ingezakte otoschicht is van een nicotienestoppert.
Van die dingen, reeds.

Marijke van der Gier zei

Je bent toch gek als je op zo'n oude leeftijd, met drie jonge kleuters in huis stopt met roken ?