Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 19 april 2014

Geven en nemen

Boez:
Mij niet gezien, ik blijf binnen totdat me duidelijk is wat er allemaal aan mankeert. Daarmee bedoel ik het buitengebeuren natuurlijk, want over het algemeen is het hier binnen redelijk veilig, een paar incidentjes daargelaten, maar dat ligt dan niet aan ons of mevrouw K. maar aan een toevallige bezoeker die niet helemaal snapt hoe het hier op de redactie werkt of niet weet hoe het hoort. Ik neem aan dat ik dit verder niet hoef toe te lichten? Mooi.
Het klopt dus niet meer, buiten op straat.
En daarmee bedoel ik niet alleen de Katbladstraat maar de ganse buurt, Gevaarlijke Weg incluis. Ik snap dat dit voor onze lezers als wartaal klinkt, zeker wanneer u niet op de hoogte bent van de situatie hier, en daarom zal ik proberen e.e.a. uit de doeken te doen, en wel stapje voor stapje, anders verlies ik zelf ook het overzicht en raak ik bovendien ook nog eens de draad kwijt.
Punt 1: De Gevaarlijke Weg is een eindje verderop afgesloten omdat onze buurtsuper meer ruimte nodig had om te laden en te lossen en daarvoor moest het asfalt op de schop en het gehele kruispunt worden herzien. Mevrouw K. zegt dat het er feitelijk op neer komt dat de fietsers straks de kegels op de bowlingbaan worden en de wielhuizen mogen dan voor bal spelen, terwijl de voedselwielhuizen dus alle ruimte hebben om naast de bowlingbaan hun spullen de buurtsuper in te schuiven. Kunt u het nog bijhouden? Nee, ik ook niet, maar voor ons gaat het er op dit moment vooral om dat de Katbladstraat (punt 2) een heuse sluiproute is geworden voor een groot deel van het verkeer dat anders gewoon op de Gevaarlijke Weg zou blijven rijden, op weg naar de kern van deze kleine stad. Hoelang dat nog gaat duren? Wel, wij gokken voorzichtig op nog een maand.

Oscar is minder onder de indruk en doet nog gewoon zijn dutjes op onze pergola, net als altijd. Maar ik heb hem toevallig de hele afgelopen week nog niet zien oversteken naar de Hoftuin, iets wat hij anders een paar keer per dag doet, maar nu dus nalaat vanwege het gevaar geschept te worden door zo'n sluiper die (punt 3) met minstens 60 per uur de redactie voorbij scheurt.

In de spits zie je mij dus zeker niet meer naar buiten gaan; ik denk dat mijn taak op deze tijdstippen vooral ligt bij het steunen en kalmeren van mevrouw K., dat wil zeggen dat ik mij aan haar aanbiedt als aai-object op de momenten dat ze dreigt te gaan hyperventileren omdat ik weet dat ze daar rustig van wordt, deze aanbieding voor mij tenslotte maar een kleine opoffering betekent en ik daarmee eveneens voorkom dat zij weer naar die witte rookstokjes gaat grijpen terwijl het hier op de redactie net een beetje prettig begint te geuren naar lavendelolie en Japans gras.

Ja, ik offer mij altijd graag voor haar op.
Inderdaad, zij mag best heel erg dankbaar zijn voor mijn bestaan en aanwezigheid, en daarbij mijn gevoelens voor haar van grote liefde en betrokkenheid.
Ja, ik overdrijf graag.
Nee, daar schaam ik mij niet voor; zij is nu eenmaal een gever en ik een nemer. Zo is het maar net, ja, en ik zie geen reden daar verandering in aan te brengen.

9 opmerkingen:

Greet zei

Kunt u de redactietafel niet gewoon wat meer naar het midden van de straat schuiven? Dat zal de wielhuizen meer doen afremmen of helemaal laten stoppen.

Sandrazz zei

Hoi Boez,
Blijf maar lekker in de buurt van je huis, helemaal gelijk.

Bij het zien van de laatste foto moest ik even een traantje wegslikken, je lijkt zo ontzettend op Snork.
Dag lieve knuffel.

Groetjes
Sandra en Doezel

Annemieke zei

Het is inderdaad chaos bij dat kruispunt! Ik was afgelopen week alleen maar op bezoek en ik raakte al in de stress! Helaas was er geen kattenspul bij mijn ouders aanwezig als antistress object(en)

Anoniem zei

@ ina 11:26

1000 nuchtere vragen.
De 1000-poot was volkomen in haar schik
totdat de koddige pad, zo maar voor de grap zeg maar,
haar vroeg 'Zeg welke poot komt achter de andere aan?'
Dit bracht duizendpoot zo in de war dat zij, denkend hoe zij lopen moest, weldra terecht kwam van de wal in de sloot.

Vos


katja zei

Japans gras, wat is dat nu weer?

Sterkte gewenst met dat gevaarlijke sluipverkeer, blijf maar lekker in en bij het huis Boez!
Echt wel lullig van de gemeente dat ze dat nu juist in de afkickperiode van K. hebben gepland!!!

BRAM zei

Kun je dat ook eten ?Japans gras. Het schapegras is hier al flink opgevreten door ons.Zullen jullie wel goed uitkijken? Het klinkt best eng allemaal.Ik heb tegen mijn mens gezegd dat ze ook moet stoppen met dat vieze roken. Maar ik moet me met mijn eigen zaken bemoeien.Nou zeg, dit zijn mijn eigen zaken. Fijn dat jullie mens het zo goed volhoudt.Maar al dat gefiemel aan mijn lijf. Nee, alleen als ik dat wil.

Anoniem zei

Beste Boez,

Je bent een mooie kater maar ook een beetje een mooiprater. Je doet warempel net of je je opofferen moet als je geaaid wordt. Ik heb te veel haarfabrieken bediend als huispersoneel om dat op zijn minst met een korreltje zout te nemen.

En ik moet inderdaad ook gaan DuckDuckgo-en (= googlen alleen worden je zoekreferenties niet voor eeuwig opgeslagen noch naar de nsa gestuurd (die bekijken dat zo ook wel..) om te weten te komen wat Japans gras is. Ik moet Hollands graspolletje plukken want mijn haarfabriek heeft een haarbal die verlatingsangst heeft dus die kotst alles onder.....en geen kattengras in huis op eerste Paasdag. Nou, houd jullie taai en blijf veilig thuus.

Mevrouw Katblad zei

Japans gras bestaat niet, behalve dan als luchtverfrisser. Maar wij hopen dat het googelen op deze woordcombinatie voor u een leuke bezigheidstherapie was. Binnenkort verzinnen wij gratis een nieuw google-onderwerp voor u. Zoeken in de Donald Duck mag ook.

katja zei

Ja, als ik het zo had kunnen googelen, of Duckduckgo-en, had ik het niet gevraagd, denk ik, want natuurlijk had ik dat al geprobeerd (om dat Japanse gras op te zoeken). Ik kick er nl. op om allerlei nutteloze feitjes op te zoeken, omdat ik het blijkbaar niet kan hebben als ik iets niet weet...
Dus ik neem aan dat we het hier hebben over de "'Japan Tatami': het Igusa-gras dat traditioneel wordt gebruikt om de Japanse tatamimatten mee te maken?"
(Misschien moet ik eens sigaretten proberen i.p.v. googelen naar zinloze informate....o, wacht...)