Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 9 april 2014

Niet te opdringerig, mevrouw K.!

De Witte (van de overkant van de Gevaarlijke Weg) is weer in de Katbladstraat geweest. Dat gebeurde in de vroege ochtenduren van de afgelopen zondag.
Mevrouw K. zag hem gaan, wilde hem per se helemaal (in/aan één stuk) op de foto hebben en liep hem daartoe dus gewoon en schaamteloos klem. Daar is zij erg goed in geworden.


Maar natuurlijk wilde de Witte helemaal niet in de tang genomen worden, nee, hij wilde vrij zijn en daar kunnen lopen waar hij graag wilde lopen. Dat lazen wij tenminste in zijn ogen.
Dus deed K. uiteindelijk maar een paar stappen opzij; het wordt sowieso hoog tijd om eens te stoppen met dat gemanipuleer van haar en met die camera-terreur.
Maar natuurlijk volgde K. de Witte wel, want dat hoort er nu eenmaal bij en is minder onfatsoenlijk, als je tenminste maar wat afstand blijft houden. Dus niet te opdringerig, heh? Nee. Of ja dus, dan kunnen we nog alle kanten uit.

Wel, in de Kruidentuin namen wij pas weer een foto van de Witte toen hij klaar was met wat hij daar had gedaan en de boel vervolgens netjes en zoals het hoort begroef.
Daarna stak hij de Gevaarlijke Weg over via het zebrapad, gelukkig net op een rustig moment. Mevrouw K. haalde pas weer adem toen hij veilig aan de overkant was.


13 opmerkingen:

Jomanda Kuikendief zei

De verschijning van de Witte van de Andere Kant is een teken.
Het heeft te maken met uw klemzetten van de verderfelijke Witte Stokjes, Mevrouw K.

Jacq. zei

Opdringerig worden werkt niet bij katten en ook niet bij mensen... :-)

Greet zei

Een echter paparazzo achtervolgt zijn prooi ook verder.

Miranda Kraaijenbrink zei

@ Greet :
Bedoelt u dat Mevrouw K. haar zelve heldhaftiger eigenlijk dient in te zetten figuurlijk in de strijd tegen de Witte Rook Stinkstokken ?
Kwa emootsie dan zeg maar.

Anoniem zei

@Greet Ja maar a. had mevrouw K. waarschijnlijk nu haar taak erop zat, trek in koffie, b. een papaparazzo (pizza typt lekkerder en is het ook)heeft tegenwoordig een motor. Als zo'n ding aanzet, is de witte echt verdwenen en de buurt wakker. Bovendien, een beetje motor is toch echt alleen een Harley Davidson. De rest is nep(gekopieerd door Japanners) of TT Assen scheurmonsters met dito eng hoog geluid.
Dan zie je geen Witte meer terug!

@Jomanda wat is klemzetten van Witte Stokjes? New Age-term?

Mevrouw Katblad zei

Ondertussen heeft mevrouw K. nog steeds niet gerookt, nu al 10 dagen niet meer. Ze heeft wel trek, maar niet per se in een sigaret. En dat is op zijn minst een beetje raar.

ina zei

Zet-em-op, mevrouw K.! Volhouden hoor! Ik ben trots op u.

Anoniem zei

Goed zeg! En volhouden, he of op zijn mevrouw K.'s "heh"? Trek in wat? Appeltje of lekker seitanbroodje (hmmm opgewarmd in de oven) of iets anders lekkers, welja, een bonbon of een beetje lekkere oude kaas of brie (lust ik niet maar u wel, geloof ik) is toch geen ramp. Als het maar niet elke dag taart, koek of zopie wordt....Maar op zijn tijd: geen probleem maar dat is mijn bescheiden mening.

Anoniem zei

BTW oftewel: by the way: trek? U heeft toch wel gegeten he, sinds die tien dagen terug? Ik besef nu pas (ding donggggg) dat u wellicht bedoelde dat u ook meteen maar gestopt bent met eten. Maar dat lijkt mij niet gezond i.t.t. het stoppen met in brand steken en in de longen zuigen van witte stokjes.

(Ik heb zelf 25 jaar hetzelfde gedaan, gerookt, niet gevast :-)) ) dus ik moedig u van harte aan en vind het het beste van dit jaar tot nu toe op uw blog en dat wil heel wat zeggen want het blog wordt steeds beter!

katja zei

Wat bijzonder dat de Witte over het zebrapad oversteekt!

En wat goed van mevrouw K dat ze al 10 dagen niet gerookt heeft!!!!

Anneke Muizenbijter zei

Het moment van Satorie is wanneer u het vies gaat vinden. De rook van anderen. Heerlijk moment.

Greet zei

Wat goed van u, mevrouw K. Dat dan weer wel. Al 10 dagen niet gerookt. Sterkte er verder mee.

Anneke Muizenbijter zei

@ Greet:
Maar moeten we nou gaan aftellen of optellen ?