Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 10 april 2014

Voldoende schrik-capaciteiten?

Het zou best kunnen dat wij u nog vóór de zomer moeten mededelen dat er een nieuwe "Schrik van de Buurt" is opgestaan. Zijn naam is nog onbekend, maar dat zal niet lang meer duren. De nieuwe SvdB is namelijk zwart en woont naast het Zooiplein, waaruit volgt dat we het of over Apu, of over Inca hebben. Het vervelende is alleen dat mevrouw K. hen niet uit elkaar kan houden en steeds maar vergeet wie van de twee nou ook alweer een kokertje aan zijn bandje had en wie niet.
Maar het gaat dus om de ploert op de foto hiernaast, die vond dat hij vlakbij het Poezenloket Charli (onder) wel even kon uitschelden, bedreigen en intimideren. Dat schoot mevrouw K. uiteraard in het verkeerde keelgat, want Charli voelt nu eenmaal als familie.

De (waarschijnlijk toekomstige) SvdB (Schrik van de Buurt, inderdaad) kon het overigens niet hebben dat hij een klein stukje werd achtervolgd door Charli, want hij draaide zich diverse keren om, zette daarbij een hoge rug op en hief een blaaspartij aan (uiteraard in majeur, grote terts).
Natuurlijk kwamen er al snel nieuwsgierigen op het tumult af, zoals de Boez (helemaal rechts).
En het duurde niet lang voor ook Oscar (linksboven) naar het gesteggel kwam kijken en luisteren.
De SvdB koos er vervolgens voor om met een grote boog om de plantenpotten (en reporters) heen te gaan. Dat betekende dat hij vlak langs onze voordeur moest lopen,waarachter Cera zat om zo nodig ook in te kunnen grijpen.
Maar de SvdB nam geen enkel risico en liep in flink tempo weg in de richting van het Zooiplein.
En dus twijfelen wij nu toch weer over de schrik-capaciteiten van Apu of Inca.
Tjongejonge...

4 opmerkingen:

ina zei

O, spannend! Misschien wisselen Apu en Inca elkaar wel af als SvdB, dat zou helemaal voor verwarring zorgen.

Greet zei

Ik vind dat u niet moet discrimineren, mevrouw Katblad. Onbekend, zwart, o dan zal het wel de SvdB worden.

Anneke Muizenbijter zei

@ Greet:
Welnee, Mevrouw K. volgt gewoon geheel integer de Zwarte Piet discussie.
ZP is de SvdSK (de Schik van het Schoentje Kapoentje bij de CV).
Dat is geen discriminatie hoor Greet.

Wad Woord en Wol zei

Dat is schrikken!