Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 15 april 2014

Reiger bezocht Katbladstraat

Vorige week landde er een reiger op het dak tegenover de redactie. En ja, mevrouw K. maakte een foto van dit vliegbeest omdat dat niet zo gek vaak gebeurt (eigenlijk nooit), zo'n reiger op het dak aan de overkant; meestal blijft het bij een mereltje of van die stoffige, truttige tortelduiven.
Voor Oscar was de landing van de reiger (zo dichtbij!) een goede reden om de Pergola te verlaten en de poten te strekken. Want je weet immers maar nooit, heh? Nee, daarom dus.

De reiger bleef trouwens hooguit een minuutje zitten, daarna vloog hij verder het stadscentrum in, misschien wel op weg naar een visboer of snackbar.

3 opmerkingen:

ina zei

Dat is een flinke hap, Oscar.

Wies Watervogel zei

Woudie Oskar het record dakzitten van die reiger verbeteren dan ?

Anoniem zei

mara,rachel,nina,buddha,indah,bruno zeggen:
In het Cronesteijn park zijn div ooievaars. Op het nest en ook in de weide. Ze broeden helaas niet. Misschien maakte er een een verkeningsroute door de stad :-)