Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 4 april 2014

Over de kop gegaan

Wamy:
Ik door het Poezenloket uw huis binnen komen? Mijn leven wagen voor een paar van die zielige obesitasbrokken? Ik kijk wel linker uit, en dat weet u best wel, mevrouw K., want u heeft zelf gehoord en gezien wat er laatst gebeurde.
Jawel, ik was via de achterkant uw huis binnengedrongen (slaapkamerraam - red.) omdat ik weer eens iets nieuws uit wilde proberen. Helaas had ik niet door dat de Boez daar net een dutje lag te doen, zo'n slaapje waarbij je nog één oog op een heel klein kiertje hebt staan, kent u dat? Ja. Hij zag me dus inderdaad naar binnen springen en hing een halve seconde later al met zijn nagels in mijn billen en rug. Toen kwam het gedeelte dat u heeft gehoord, namelijk dat we met zijn tweeën de trap af rolden, ik voorop en hij achter mij aan. Nee, ik kan me niet herinneren dat ik ook maar een trede met mijn poten heb aangeraakt, wel dat ik over de kop ging en toen opeens beneden lag. Ja, en dan komt het gedeelte dat u heeft gezien, namelijk dat de Boez bovenop me sprong en me probeerde te bijten, maar dat ik me los wist te rukken en door het luikje naar buiten kon ontsnappen. Hij natuurlijk achter mij aan, maar hij kreeg me toen niet meer te pakken. Weet u het nu weer? Ja? Wel, dan weet u ook dat ik voorlopig geen stap meer in uw huis zal zetten, en zeker niet voor een paar van die luizige weight watchers brokjes die totaal geen zoden aan de dijk zetten, en al helemaal niet bij zo'n beweeglijk type als ik...

6 opmerkingen:

Piet zei

Dat is een aparte manier om extra beweging te krijgen Wam en daardoor heeft Boez ook weer gesport. Goed hoor.

Wad Woord en Wol zei

Oooo die Wamy kijkt wel heel serieus! Ik denk echt dat hij het meent.

Jasmien Duifjes zei

Wat goed dat het Katblad Godzijdank weer terug is. Vanwege heftige onthoudingsverschijnselen had ik bijna een fles ochtendsherry gekanteld en van onthutsing bij de buren een kugkugsigaret gebietst.

Bram zei

Boez had gelijk. Het is bijzonder onbeschoft om zo een andermans huis binnen te komen.Mijn mens heeft geleerd dat we ons eerst bij een raam melden en miauwen. En dat kan ik zeer hard en zeer goed. Werkt altijd.Tenminste waar ik eerst woonde.Hier in dit dorp niet. En ik heb geen lef genoeg om via een luikje naar binnen te gaan. Mijn mens heeft me al eens zien aarzelen bij een buurkat. Eigenlijk ben ik wel jaloers op Wamy dat hij dat durft. Als hij het maar niet hier doet. Dan sla ik hem helemaal lens net zoals Boez gedaan heeft.

ina zei

Hahaha, die Wamy, over de kop van de trap. Goed gedaan hoor, Boez!

katja zei

Wamy kijkt alsof ie nog een beetje hoofdpijn van de val heeft.