Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 23 april 2014

Omdat je maar nooit weet...

Eindelijk kwamen wij Bobo weer eens tegen. Zij woont aan het eind van de Katbladstraat (vlakbij het Gevaarlijke Water) en haar territorium ligt voornamelijk achter haar huis, maar af en toe is zij ook wel eens op straat te vinden als haar voordeur bijvoorbeeld open staat.
Wel, tijd voor een snel interview natuurlijk, want men moet nu eenmaal het ijzer smeden als het gloeiend heet is, nietwaar?
Doch eerst met spoed een foto maken van de haarfabriek omdat je immers maar nooit weet.


En ja hoor, inderdaad.
Net bezig met het maken van een tweede plaatje van Bobo, komt er een wielhuis de hoek om scheuren. En omdat mevrouw K. een klein beetje op straat stond (het betreft hier nota bene een woonerf!) vond de bestuurster het nodig een hengst op de claxon te geven.
Bobo bedacht zich geen ogenblik en ging er snel vandoor, haar huis binnen. Mevrouw K. schrok zich ook het apezuur en riep nog wat zinloze verwensingen in de richting van het wielhuis, dat zich snel en met gierende motor verwijderde.
En zo komt het dus dat wij wéér geen interview met Bobo konden hebben, maar we blijven ons best doen, daar kunt u zeker van zijn.

2 opmerkingen:

katja zei

Wat een kloothommel die automobilist!
Weer geen interview met Bobo, zo gaat het natuurlijk nooit lukken!

ina zei

Misschien in november, als de weg weer helemaal klaar is.