Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 11 april 2014

Hij bewoog niet meer

Oscar:
Ik heb 'm heus wel gezien maar hij is gewoon te snel voor me. Ja, je zou inderdaad ook kunnen zeggen dat ik te langzaam ben, u zegt maar hoe u 't hebben wilt, mevrouw K.! Misschien heeft u nog een derde optie?Tjongejonge...
Ik kreeg 'm dus niet te pakken, maar de Boez ook niet.

Boez:
Klopt helemaal. Hij ging net nog mijn neus voorbij en ik sloeg te laat en bovendien mis, maar dat is logisch want te laat kan nooit raak zijn, toch?
Nee, ik volg het zelf ook niet meer helemaal, dus gaat u vooral door, mevrouw K.; laat u zich door mij maar niet ophouden.
U zag hem ook, is het niet? En raak zeker? Dacht ik al.


Nee, wij hebben 'm niet meer gezien want hij bewoog namelijk niet meer. Ja, zat waarschijnlijk in de zon zijn panelen op te warmen, tenminste, dat denken we.
We hebben inderdaad nog een tijdje zitten wachten maar hij kwam niet meer voorbij. Gelukkig heeft u 'm op de foto gezet zodat ze kunnen zien dat ie er toch echt wel was. Ja, dan moeten ze het gewoon wel geloven, heh? Ja.
6 opmerkingen:

Jacq. zei

Gelukkig hebben ze hem niet gevangen. Zou zonde zijn, toch?

ina zei

Wie speelt daar voor lijk op het pad, is dat Cera?

Wad Woord en Wol zei

@Boez Te laat is meestal niet raak, maar soms ook wel. Stel dat Oscar je een mep wil verkopen (wat natuurlijk zelden gebeurt) en jij duikt te laat weg, dan is het dus wel raak. Au...

Mooie vlinder overigens.

katja zei

Eigenlijk zijn Boez, Os en Cera op deze foto's zo'n beetje de tegengestelde versies van zichzelf ten opzichte van hoe ze op de foto staan in het stukje 'drie razende reporters'.

Connie Mus zei

@ ina:
je hebt best kans dat dat lijk Cera last heeft van afkickverschijnselen.
Men dient de effecten van passief meeroken door haarhuisfabrieken niet te onderschatten.

Greet zei

Dat lijk Cera ligt er nogal onbetamelijk bij.