Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 24 april 2014

Vermoedelijk foute afloop

Onze knappe meid ving een flinke muis, maar bracht 'm niet naar binnen vanwege het gegil van ene mevrouw K.
Dus Cera liep vertwijfeld nog een stukje door met haar prooi.


Cera werd gevolgd door Oscar, die voor de redactie halt hield om sporenonderzoek te gaan doen.
Dat kunt u op deze foto zien.


Os werd op zijn beurt weer gevolgd door de Boez, die ook erg nodig moest gaan snuffelen.
Ondertussen zat Cera een (klein) eindje verderop. Zij hield de muis nog steeds tussen haar lipjes (en vermoedelijk tandjes) geklemd. Mevrouw K. wilde nog wel een poging doen te muis te bevrijden, maar toen zij Cera erg dicht was genaderd, ging de muizenvangster ervandoor.
K. gaf het tenslotte op en en ging terug naar de redactie.

Een uur later (ongeveer) bracht Cera de muis onder onze eettafel. Het arme diertje bewoog nog steeds, alleen niet zo fanatiek meer. Ook nu liet Cera haar prooi niet afpakken.
Hoe het uiteindelijk met de muis afgelopen is, weten wij niet. We zijn bang dat die afloop niet goed was, misschien zelfs wel heel erg slecht. Cera wil er echter niets over kwijt, en ook de jongens hullen zich in stilzwijgen.

2 opmerkingen:

Piet zei

Wat goed van Cera. Mw. K. niet zo aanstellen hoor. Het is maar een muisje.

ina zei

Wij hopen dat deze muis niet dezelfde weg gaat die een muis een keer bij ons ging: sterven onder de keuken en daarna nog maanden een enorme stank verspreiden.