Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 22 april 2014

Boezy in the sky

Picture yourself in a boat on a river
With tangerine trees and marmalade skies
Somebody calls you, you answer quite slowly
A girl with kaleidoscope eyes


Mmmmmm
mmmm
mm


Lucy in the sky with diamonds
Lucy in the sky with diamonds
Aaaaaah!!!
Everyone smiles as you drift past the flowers
That grow so incredibly high


Lalalalala!

Mmmmm,
mmmmmmmmm,
mmmmmmmm...
Lucy in the sky with diamonds
Lucy in the sky with diamonds
Lucy in the sky with diamonds
Aaaaaah!!!!!!Boezie in de skai wit daimenz?
Tjongejonge!
Knettergek, dat ventje!

11 opmerkingen:

Noem mij maar de Zwarte rat, Rattus rattus (L.) zei

Lysergeenzuurdi-ethylamide (C20H25N3O) ook bekend als lsd of LSD-25 heeft over het algemeen een verrijkende invloed gehad op schrijvers, denkers, muzikanten en ander cultuurtuig.
Dat hadden de ouders van wolbaal Cera toch motten weten.

Annemieke zei

Boezie in the sky :)

Anoniem zei

Verrijkend? Niet verreikend!

Boezy in the sky with nepeta en ik hoop dat mevrouw K. het daar ook bij wil laten.....hippie geweest? (Wel leuk!)

Anoniem B zei

@ Anoniem: Bietelliefhebbers gebruikten doorgaans geen dope.

Anoniem zei

@Anoniem B Ik wist niet dat mevrouw K. een Bietelliefhebster was/is. Ik zou daar voorshands - niets met mevrouw K. te maken natuurlijk - geen eed op durven doen dat geen enkele Bietelliefhebber een straight cat was. Voor hetzelfde geld hield hij/zij van de Jefferson Airplane, Grateful Dead, Allman Brothers. Ook dat zegt niets van wel of geen dopegebruik maar op muziekfestivals (vooral in de USA en UK) werd grif verkocht: in het openbaar. Nee, ik zelf zat nog niet eens op de middelbare school.....(die zo beschermend was dat de enige hashklant stante pede van school is gestuurd!) en was overigens ook Bietelliefhebster (45 toeren plaatjes, yeah!) en Allman Brothers (de originele bezetting met Duane Allman en Berry Oakley niet de rotzooi van heden ten dage) maar heb naks ooit gebruikt.

ina zei

Kunnen al die anoniemen niet gewoon hun naam noemen?

Anoniem B zei

@ Anoniem
Je hebt statistisch natuurlijk altijd uitbijters, witte raven, weird haircats, onder Bietelliefhebberts. En een Grateful Dead liefhebber (deadheads) die geen acid gebruikte was gewoon een afvallige.
Maar op oudere leeftijd een swingend Allman Brothertje na een vette stick is echt wouwiezouwie. Overigens toen ik knetterstonded als een garnaal voor het eerst Get Back hoorde was ik om.Hans zei

@ ene anoniem: Het is geen straight cat, maar stray cat! ga je schamen!

@Zwarte rat:Ler is maar 1 wolbaal, en dat is Garfield!

Grappig, Kattekruid laat mijn Swiebertje koud, hij reageert er niet eens op! :)

Mevrouw Katblad zei

Nou jongens, zo kan die wel weer!

Marjoke zei

Boez, geniet maar lekker van het leven, het is je gegund!

Anoniem zei

@Hans Nee, Hans, ik bedoelde iemand die geen dope gebruikte. Nou noem je zo iemand volgens mij noch straight noch stray maar het juiste woord wil me zelfs nu niet te binnen schieten. Maar een "cat" was de toenmalige benaming van een manmens. Vooral muzikanten noemden andere muzikanten zo. Vandaar. En ik dacht dat het woord straight wel binnen de context begrepen zou worden. Dus ik zou niet weten waarom ik me zou moeten schamen. Ik heb in de VS gewoond en spreek dus behoorlijk Engels.