Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 27 april 2014

Sans rancune!

Het mensenmeisje kwam naar de Kruidentuin om Oscar te aaien, maar daar kreeg zij de kans niet voor.
Nee, want Cera kwam hard aanrennen, wierp zich onmiddellijk voor haar handen en eiste daarmee alle aandacht voor zich op.
Het meisje herkende de eisende en jaloerse componenten in het gedrag van Cera niet en ontfermde zich liefdevol over dat oh, zo smachtende, mensvriendelijke, smekende, arme (want altijd tekort komende) poezenmeisje.
Oscar, bekend met dit scenario (Cera komt en eist) en deze gang van zaken (Cera krijgt uiteindelijk alle aaien en knuffels), draaide zich om, sans rancune, op zoek naar zijn boezemvriend, de Boez. En de Boez? Die houdt niet van vreemden!3 opmerkingen:

ina zei

Op de eerste foto kun je duidelijk zien dat Oscar aan het afvallen is.

Piet zei

Ach gossie, arme Cera. Krijg jij zo weinig aandacht..... thûs :-P

Marjoke zei

Cera is helemaal niet jaloers hoor,dat lijkt maar zo.