Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 26 februari 2014

Haarfabrieken storen zich aan geveltuinwerk

Ondanks dat het nog pas februari is, heeft mevrouw Katblad toch maar alvast wat werkzaamheden in haar geveltuin verricht, omdat het zulk lekker weer was en de natuur vóór loopt, qua opkomend gewas. En tot haar vreugde zijn een hoop éénjarigen door de zachte winter meerjarig gebleken, wat straks weer scheelt in de boodschappen bij het tuincentrum.
Wel, de bos Pampas werd door K. afgeknipt, en daar was Cera niet erg blij mee.En Oscar raakte in de war door het verzetten van de plantenpotten, want zo verdwenen zijn oude schuilplekjes en moet hij weer helemaal opnieuw beginnen met met markeren van de belangrijke, kwetsbare plekken in de gewijzigde opstelling.


De Boez wilde graag weten waar K. de Nepeta had gelaten, want daar zitten namelijk al veel lekkere, jonge scheutjes in en die moet je als haarfabriek natuurlijk heel goed in de gaten houden. Ja, zelfs af en toe proeven om zodoende je eerste voorjaarstripje te kunnen maken, heh?
En daarom dus heeft K. de potjes met Nepeta verdekt opgesteld, dan kunnen ze tenminste eerst nog even groter groeien voor ze aangevroten worden door onze haarfabrieken en hun bezoekers!
En daar was de Boez dus weer helemaal niet blij mee...
Gelukkig is K. zelf wel heel blij met haar acties, al moet er nog wel veel meer gebeuren voor de geveltuin weer helemaal zomerklaar is...

5 opmerkingen:

ina zei

Zo is er tenminste nog iemand blij..

Mariska Sjardijn zei

@ ina:
ik heb heul vaak het idee dat Mevr. K. zomaar spontaan ineens gelukkig met haarzelf in haar eentje is.
Van die momenten, zeg maar.

Mevrouw Katblad zei

Yep!

Marjoke zei

En dat verschijnsel heeft ook een naam : levenskunst.

Wad Woord en Wol zei

:-))))