Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 15 februari 2014

Kort nieuws

Luna met familie mee.
Van de wijkagent hebben wij vernomen dat de familie van de overleden achterbuurman poes Luna heeft meegenomen. Dat stelt ons enigszins gerust.

Boez lijkt op te knappen.
De zieke Boez heeft vanochtend heel erg gretig zijn ontbijt gegeten; hij kon bijna niet wachten tot de Gourmet in zijn bakje was geschept en viel mevrouw K. lastig bij de verdeling van de porties. Dat was dus een goed teken.
Na het opslokken van de Gourmet ging hij even helemaal uit zijn bol en rende diverse keren de trap op en neer. Dat doet hij echter wel vaker als er sprake is van een lagedrukgebied, maar deze keer ging hij wel bijzonder hard te keer! Ook dat was een goed teken!
Doch daarna was hij doodmoe en is hij weer gaan slapen op het grote bed. Hij heeft gelukkig sinds gisteravond niet meer gebraakt.

7 opmerkingen:

Marjoke zei

Fijn dat je weer wat aan het opknappen bent, Boez. Zet 'm op joh! Uit ervaring weet ik dat zieke poezen hun mens altijd erg ongerust maken.

Piet zei

Dat is 2 keer goed nieuws. Fijn dat Boez weer opknapt.

Wilma zei

Beterschap lieve Boez!

Sandra zei

Gelukkig gaat het weer beter met de Boez. Alle berichtjes over zieke poezels roepen weer tranen op.

Doezel was afgelopen donderdag aan het overgeven, de schrik zat er weer flink in, maar gelukkig herstelde hij in de loop van de dag weer.

Zwaai baai,
groetjes van Sandra & Doezel

Wilma zei

Aan de oproep op facebook te zien is het de familie van Luna dus niet gelukt om haar zelf een rustig plekje te geven. Ik hoop dat er snel iemand komt die haar dat laatste gouden mandje wel kan geven.

Mevrouw Katblad zei

@Wilma:
Dat klopt, Wilma! Vanmiddag hoop ik meer te horen. De oproep was eigenlijk bedoeld voor de vriendenclub van Luna's mens maar ik heb blijkbaar iets niet goed gedaan.
Later dus een toelichting in het Katblad!

katja zei

Fijn dat Boez weer bijna beter is!
Maar wat verschrikkelijk tragisch van Luna en haar overleden mens...