Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 20 februari 2014

Opgebroken route geeft problemen!

Een paar dagen geleden hebben wij weer eens een kijkje genomen in de Muizentuin.
Deze tuin (gelegen achter een poort aan de Katbladstraat) was eens een prachtige wildernis met bomen en struiken waartussen vele muizen leefden, maar wordt nu helaas omgebouwd tot een nette tuin, verdeeld in vier (of meer) kleine postzegeltjes die waarschijnlijk van elkaar gescheiden gaan worden door keurige schuttinkjes...
Voor een aantal haarfabrieken hopen wij dat de tuin wel bereikbaar blijft via op- en afstapjes, want voor hen vormt dit tuingebied de enige toegangsweg tot de Katbladstraat! Vooral voor Wamy en Gizmo erg belangrijk dus.En toevallig was Gizmo aanwezig om voor u duidelijk te maken wat wij bedoelen, en een kleine demonstratie te geven.
U ziet haar hier op het muurtje; ze had al een flinke afdaling achter de rug via een aantal andere muurtjes en dakterrasjes.
Wel, verder naar beneden (naar de Muizentuin) zou geen problemen geven, maar natuurlijk moest ze ook weer terug kunnen, heh? Tja...
Magiz (die naast mevrouw K. stond) had al gezien dat er helaas een voor haar haarfabrieken noodzakelijke voorziening was verwijderd. De aanwezige tuinmannen wisten van niets, zeiden ze.


Wel, Gizmo trok zich niets aan van de ontbrekende voorziening en deed een eerste sprong naar beneden. En direct daarna deed zij nog een sprong, de tuin in.
Maar op dat moment kwam er net weer zo'n enge tuinman met even enge kruiwagen aan.
En toen?
Toen haperde de camera even...
U ziet nog net het koppie van Gizmo terwijl ze in paniek weer op het muurtje probeert te klimmen om terug naar boven te vluchten.
Dat lukte haar, maar de tweede muur was nog een graadje moeilijker; ze moest hier haar nagels tussen de voegen slaan, gleed een paar keer weer een klein stukje omlaag maar bereikte uiteindelijk toch de top. Natuurlijk heeft zij mee dat ze niet zoveel kilootjes weegt, maar bij zo'n klimtocht kunnen er makkelijk wat nageltjes sneuvelen, heh? Ja, en dat willen we natuurlijk niet, en Giz zelf al helemaal niet.


Gizmo, eenmaal weer veilig boven, moet behoorlijk de pest in hebben gehad. En het is maar de vraag of ze deze tocht nogmaals zal willen ondernemen als er geen behoorlijke klimroute meer is voor haar.
Uiteraard zullen MaGiz en wij van het Katblad e.e.a. goed in de smiezen houden, want vooral voor Giz en Wamy moet de Katbladstraat natuurlijk gewoon bereikbaar blijven, stel je voor!
(En terug naar huis moet natuurlijk helemaal goed te doen zijn! Tjongejonge...)

5 opmerkingen:

Bram zei

Dit is nu precies wat ik bedoel. Wij hadden hier ook een fijne verwaarloosde tuin. Ik kon overal onder/in de struiken hangen. En die zijn nu weg!!!Op een paar na dan want mijn mens wil die voor ons houden.Er is ook een stuk verlaagde schutting neergezet. Zodat ik niet met mijn dikke pens zo hoog hoef te springen. Want neeee,,ik val niet af.Veel tegels omdat het zo gemakkelijk moet zijn. Mijn mens is het gemopper van ons spuugzat omdat het nog niet klaar is. Er komt nog genoeg groen en leuke dingen voor ons. Maar ik vind het geen stijl dat ze daar bij jullie de toegangsweg bemoeilijken voor de Katblad straat En waar zijn al die muizen gebleven? Ik mag hopen dat ze deze kant op komen. Hebben wij er plezier van

Anoniem zei

Wat een narigheid! Is de gemeente Leiden weer bezig of is dit een particulier initiatief? Misschien iz er een "kattentrap" te plaatsen? Dat zie ik hier in mijn buurt bij de flats nogal eens.
Tineke

Ellen van Vuuren zei

gewoon bezwaar aantekenen, dit mag toch niet waar zijn ? arme haarfabrieken :-(

Inge Maas- de Waal, De Goorn, gem. West-Koggenland zei

Wij horen dat ook steeds meer om ons heen.
Dat het zo slecht gaat met de muizen.
De piepjassen zeg maar.
Jammer. Lieve diertjes.

Marjon zei

Ik kijk vaak voor de lol op deze pagina: http://catladder.blogspot.nl/ want het is ongelofelijk wat mensen allemaal verzinnen aan trapconstructies voor katten. Misschien zit hier wat bij als idee voor de muizentuin-kattentrap?;-)