Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 14 februari 2014

Vrije jongen!

Het zou zomaar kunnen dat Wamy 's ochtends door Gizmo na het ontbijt de deur uit wordt gezet, of dat hij uit zichzelf de benen neemt omdat hij zo gesteld is op zijn vrijheid.
In elk geval zien wij hem geregeld zijn rondje maken.
Nadat de Wams een paar keer hardpotig uit ons huis door het luikje naar buiten is geslagen door de Boez, komt hij niet meer brokjes bij ons stelen. Hoewel, het kan ook zijn dat hij de veranderde samenstelling van het brokjesmenu niet kan waarderen.
Wel, Wamy rent dus tegenwoordig ons huis snel voorbij, tenzij hij zin heeft om even naar binnen te loeren door het raam, al is het alleen maar om onrust te zaaien. Maar binnenkomen doet hij dus niet meer. Vervolgens steekt hij de straat over en loopt hij de Hoftuin in.
Laatst zagen wij hem daar bij het luikje van Myo en Mickie rondscharrelen, maar ook daar ging hij niet naar binnen.

Als er verder niks te beleven valt in het Hof, gaat hij door de andere Poort weer de tuin uit, naar Iwan's straat.
Wat hij daar allemaal gaat doen, weten we niet.


Een dergelijke rondje maakt hij overigens een paar keer per dag. Wij nemen echter aan dat hij ook nog op andere plekken komt, maar daar hebben wij geen zicht op.
Wamy zou eigenlijk een zendertje moeten hebben, want hij is vaak lang van huis.
Wij denken dat de Wams een zeer interessant leven heeft, een hoop geheime plekken bezoekt en veel meemaakt.
Wij raden zijn mens dan ook aan om zo'n zendertje aan te schaffen, opdat wij vervolgens met zijn allen kunnen meegenieten van zijn avonturen.
We vrezen echter dat de Wams zelf niet zal willen meewerken, want hij is en blijft een "vrije jongen".

2 opmerkingen:

ina zei

Een van Wamy's geheime plekken kan ik wel verklappen: Hij komt regelmatig bij ons in de tuin om de kippen te pesten. Hij wordt dan even regelmatig door Iwan en Igor in de tang genomen, dus ik weet niet hoelang hij dit nog volhoudt.

de Hoofdredacteur zei

U kunt wel van alles en nog wat beweren, mevrouw Ina, maar wij zien daar graag bewijzen van! Had u niet ook een camera? Aan de slag dan! Tjongejonge...