Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 9 februari 2014

Niks nieuws onder de zon

Oscar:
Dit was alweer een paar dagen geleden, toen het nog niet zo regende.
We zouden een verkenningsronde gaan maken maar de Boez wilde na de Kruidentuin niet verder mee, terwijl Cera en ik juist heel veel zin hadden om de Parallelstraat in te gaan.
Ja, altijd weer hetzelfde gezeik met die Boez, maar uiteindelijk kregen we hem toch zover dat hij bij ons bleef. Niet dat dat erg lang duurde, maar dat wisten we van tevoren eigenlijk al wel.Natuurlijk gingen Cera en ik voorop.
Ik wilde vooral fietstassen gaan inspecteren, maar juist die dag waren die er niet zoveel.
Cera deed de struikjes aan de andere kant van de straat.
De Boez moest toen nog komen, want er kwam net een fiets aan en hij wilde wachten tot die voorbij was. Nee, nog steeds niks nieuws onder de zon.

Op een gegeven moment moesten we van K. stoppen omdat de Boez te ver achterbleef. Nee, hij was niet de Steeg ingegaan maar stond daar wel ergens in de buurt vreselijk te dreinen.

Ik had geen zin om op hem te wachten want ik wist dat hij toch niet zou komen en wilde eindelijk wel weer eens de hele wandeling maken in plaats van een halve.
Maar Cera vond het zielig voor de Boez en mevrouw K. ook.

Het gehuil van de Boez was niet om aan te horen, ging door merg en been en kwam helemaal achter uit zijn keel.

Mevrouw K. riep hem nog om mee te komen, maar hij durfde dat echt niet. Ja, een echte bangerik, die Boez. Bij elk vreemd geluid kroop hij in elkaar en het was maar goed dat er geen wielhuis voorbij kwam, anders waren de rapen helemaal gaar geweest.

Ik heb toen nog even staan overleggen met K., want zij deed namelijk ook geen stap verder meer. En daar rond blijven hangen vond ik ook geen optie.
Als Boez nu gewoon maar die Steeg ingegaan was (en naar huis dus), hadden wij verder kunnen gaan. Maar hij bleef daar maar staan kermen.
Terwijl ikzelf nog stond te aarzelen, was Cera al teruggelopen naar de Boez, en mevrouw K. ook. Natuurlijk wilde ik toen niet meer in mijn eentje verder, want dat is veel minder gezellig, of eigenlijk helemaal niet.Terwijl Cera in de boom klom, maakte ik nog even van de gelegenheid gebruik om een beetje snuffelwerk te doen. Ja, ik wilde namelijk weten of de Grote Snor hier misschien langs was gekomen, maar dat heb ik dus niet duidelijk kunnen constateren. Tijdgebrek inderdaad.


De Boez ging alvast naar de Steeg en daar heeft ie op ons zitten wachten.


Omdat hij was gestopt met kermen, hadden wij opeens niet zoveel haast meer om naar huis te gaan. En Cera had die dag nog niet op straat liggen rollen, dus....
En ik zag opeens nog een fiets staan met zeer interessante tassen, die kon ik natuurlijk niet negeren, heh?

We zijn daarna nog naar het Zooiplein gegaan maar daar was het erg vies, vond mevrouw K. Toen zijn we maar naar huis gegaan en kregen we allemaal drie snoepjes. Wat mij betreft hadden het er best meer mogen zijn, maar K. zei dat we al dik genoeg zijn en daar moesten we het maar mee doen.
Meer heb ik op dit moment niet te vertellen, nee.

4 opmerkingen:

ina zei

Hahaha, "Je staart stinkt".

Jacq. zei

Heel leuk weer en ik moest zowel lachen om 'je staart stinkt' als om 'ik wil naar mijn moeder terug'.

katja zei

Ja, en dan de combinatie 'ging door merg en been' met "Whah! Whoh! Whuh!"

Nou ja, dus sowieso de combinaties van de begeleidende tekst van Os met de tekstbalonnetjes maakt het extra komisch. Bijv."En Cera had die dag nog niet op straat liggen rollen, dus....": "Eerst nog even rollen..."

Anoniem zei

Leuke reportage weer, Oscar, heb je goed gedaan!
Tineke.