Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 10 februari 2014

Ze zoekt het maar uit!

Oscar:
U ziet mij hier voor het luikje zitten en naar buiten kijken. Ik zal u uitleggen waarom, of hoe dat zo kwam.

Het regende veel in het weekend, en mevrouw K. moest mij verschillende keren afdrogen als ik weer eens kletsnat naar binnen was gekomen. Mijn poten hield ik ook niet schoon, dus had ik al diverse sporen achtergelaten op de gang-, kamer- en keukenvloer. En ik was per ongeluk met bagger aan mijn poten op het aanrecht gesprongen, wat K. me ook niet bepaald in dank afnam. Ze wilde namelijk naar het olympische schaatsen kijken en was toch al wat nerveus, en ze zei dat ik dat alleen maar erger maakte door het steeds maar in- en uitlopen met al die modder tussen mijn voetkussentjes. Bovendien raakte de keukenrol op en dat kwam haar ook niet goed uit.
Wel, met al dat rondzwervende gespuis in onze buurt was het voor mij geen optie om samen met K. op de bank te gaan zitten, al zat er goud in de lucht (volgens K.). Nee, ik moest een oogje in het zeil houden, want voor je het weet hebben ze onze Pergola, de buitentafel en alle plantenpotten besproeid en is het zodoende niet meer geheel duidelijk wie hier nu wel en niet woont, snapt u? Een ongewenste situatie dus, inderdaad.
Om K. nu een beetje ter wille te zijn, heb ik dus maar een poosje aan de binnenkant van ons luikje de wacht gehouden, om bij onraad snel in te kunnen grijpen. Omdat ik daar niet nat of vies zou worden, ja.
Wel, het bleef rustig buiten.
Binnen echter, op de bank, werd er door K. nogal wat lawaai gemaakt, want het goud dat in de lucht had gehangen, was naar beneden gekomen. Het geluid van de kijkkast stond daarbij veel te hard aan en ook daarom was ik blij dat ik in de gang zat in plaats van naast haar op de bank.
Nu hoop ik dat het de komende weken droog blijft, want het schijnt dat er nog meer goud in de lucht hangt en dat K. dat allemaal naar beneden wil zien komen. En ik ben echt niet van plan om haar daarbij gezelschap te houden of hele dagen op de deurmat te gaan zitten om de boel in de gaten te houden. Ze zoekt het dus maar lekker uit, die mevrouw K.

5 opmerkingen:

ina zei

Je hebt groot gelijk, Os. Als jij zo voor het luikje zit lijk je trouwens ook wel van goud.

Truus zei

Gelukkig voor het kattenvolk was het vandaag tijdens de goud-, zilver- en bronzen ritten gewoon droog.
Veel minder zwarte poten vandaag dus.
Was ze erg lawaaiig vanmiddag , Os??

Hans zei

Ja Os,
vandaag weer goud, zilver en brons,dus Mevrouw K. weer helemaal blij achter het scherm!

Anoniem zei

een prachtig plaatje van jou daar voor het luikje Oscar en je analyse van de situatie is geweldig!
Tineke

Wad Woord en Wol zei

Ja Os, voor de OS (hihi) moet alles wijken.