Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 23 februari 2014

Eindelijk voorbij...

Oscar:
Gelukkig is het eindelijk voorbij, die flauwe kul elke middag. Dat betekent waarschijnlijk (en naar ik hoop) dat we nu weer meer gaan wandelen en bovendien dat de rust in huis terugkeert. Want al die schreeuwende stemmen die uit dat kastje komen, ben ik zo langzamerhand behoorlijk zat geworden.En Cera trouwens ook, dat kun je van haar snoet aflezen.
Ja, die kijkkast kan nu eindelijk uit, de zon schijnt en dus heeft K. geen excuus meer om op die bank te blijven hangen en steeds maar "hoera" of "ah" te roepen. Het is over en voorbij, en over vier jaar zien we wel weer verder, heh? Ja.
Is het al etenstijd, mevrouw K.? Mijn gevoel zegt namelijk van wel.

6 opmerkingen:

Piet zei

Ik volg dat schaatsen niet zo, maar krijg je nu niet iets van de Nationale schaatswedstrijden en de Europese schaatswedstrijden? Ik wil jullie niet teleurstellen Oscar en Cera, maar je kan er maar beter op voorbereid zijn of ik moet het verkeerd hebben. Dat weet mw.K. dan wel weer (vermoed ik).

Froukje Zuurmond zei

Heerlijk voor jullie Oscar en Cera, dat het pratend kastje overdag gestopt is.
Kijken naar de tien kilometer baanschaatsen is net zo nuttig als kijken naar hoe snel gras groeit.

Mevrouw Katblad zei

Ja Piet, maar dat is alleen maar in het weekend.
Nee Froukje, je snapt er helemaal geen meter van. Elk rondje is weer reuze spannend, voor een kenner dan, heh?

Froukje Zuurmond zei

Maar als u de ganse dag naar dat blafkastje zit te koekeloeren of het ene rondje een 1000-ste seconde sneller of langzamer is, laten we zeggen een halve haarfabriekhaar verschil dan is het toch beter dat u daarvoor in de plaats preventief een pilletje neemt ?

Piet zei

Nou, de 10kilometer is wel het mooiste van schaatsen. De kracht en de uithoudingsvermogen van de schaatsers. Prachtig gewoon als ze helemaal kapot aankomen, los van het feit of ze nu de eerste zijn of niet. Dat zijn de ritten waar ik nog wel naar wil kijken.

Hans zei

@Piet. Het heeft niks met het het katblad te maken, maar ik wil je een hart onder de riem steken (en mijzelf ook). De 10 kilometer is een Noorse uitvinding. Nu hebben de Noren zich afgemeld. De sissy's. De laatste Noorse schaatsheld, Johann Olav Koss spreekt schande van die slappelingen - en terecht Er was een tijd van de vier S'en, die alles wonnen. Storholt, Stensjhemmet, Sjobrend en Stensen. Toen hoorde je geen Noor over het afschaffen van het langebaanschaatsen. Nogmaals, de sissy's.!