Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 14 februari 2014

Lekker braken...

De Boez is al twee dagen niet zo lekker. Hij heeft een paar keer vol overgave zijn brokjes uitgebraakt: op de vensterbank, langs de trap naar beneden en onder diverse stoelen (op het tapijt uiteraard).
Het kan zijn dat hij een koudje heeft gevat, maar het kan ook zijn dat hij de nieuwe light-brokjes (gemengd met de andere, "oude" brokjes) niet zo goed verdraagt. In dat geval moeten we weer terug naar de Royal Canin Intestinal, want daar had hij dus geen last van.
Maar we zien het nog even aan. Want het kan namelijk ook zijn dat hij weer teveel gras heeft gegeten omdat hij last van haarballen heeft. Of omdat hij overstuur is geraakt van het toedienen van zijn anti-vlooienmiddel. Je weet het maar nooit met die Boez.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ach lieve Boezje, wat akelig dat je zo misselijk bent.
Een hele dikke knuffel van je tante Inge.

Annemieke zei

Met het huidige weer zou een griepje geen wonder zijn. Hopelijk herstelt hij snel!

ina zei

Bij ons wordt er op het ogenblik ook vol overgave gekotst, inderdaad vooral brokjes; omdat wij geen nieuwe brokjes hebben houd ik het maar op een virusje, er komen ook geen haarballen tevoorschijn. En ja, vooral midden onder het bed, op het kleed en langs de trap..

Mevrouw Katblad zei

Kent u deze al?
Vanaf de vensterbank op de radiator van de cv spugen, precies tussen de twee platen in...
De tweede keer dat hij dat wilde doen, gaven we de Boez snel een flinke duw. Net op tijd.

Is uw trap open of dicht? Dit voor de statistieken.

ina zei

Onze trap is open (helaas in dit geval). En dat over de radiator spugen ken ik ook, die was ik nu even vergeten.

katja zei

Nu we toch bezig zijn, wil ik het volgende verhaal van Snuitje nog eens onder de aandacht brengen: http://leidschkatblad2.blogspot.nl/2009/08/ik-hyperventileerde-helemaal.html
(voor de echte liefhebber van kotsverhalen)